NHL: újabb két csapat biztosította helyét a rájátszásban

Edmonton Oilers v Minnesota Wild GettyImageRank2 SPORT HORIZONTAL Full Length ICE HOCKEY USA Minnesota Winter Sport Winning COMMEMORATION Photography Xcel Energy Center National Hockey League Edmonton Oilers Minnesota Wild Hockey Match - Sport FeedRouted_
ST PAUL, MN - APRIL 2: The Minnesota Wild celebrate defeating Edmonton Oilers 3-0 after the game on April 2, 2018 at Xcel Energy Center in St Paul, Minnesota. The Wild defeated the Oilers 3-0. Hannah Foslien/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Hat mérkőzést játszottak hétfőről szerdára virradóra az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL). A Minnesota Wild hazai pályán 3-0-ra legyőzte az Edmonton Oilerst, amivel matematikailag is biztossá vált, hogy bejutott a rájátszásba.

A Wildban Devan Dubnyk kapus a 400. profi mérkőzését játszotta, a jubileumot 22 védéssel és hibátlan teljesítménnyel ünnepelte.

Hard work pays off and now the @minnesotawild have a #ThirstForTheCup like you wouldn’t believe.

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

A Minnesota bejutásához az is kellett, hogy a Colorado Avalanche kikapjon Los Angelesben. A hazai Kings már az első harmadban 2-0-s vezetésre tett szert, majd hiába szépített az vendégcsapat, a harmadik játékrész elején a Kings Kyle Clifford góljával bebiztosította a győzelmet. A Coloradóban a kezdőkapus Szemjon Varlamov kidőlt a szezon hátralevő részére, helyettese, Jonathan Bernier pedig nem állt a helyzet magaslatán.

Az Avalanche veresége egyébként a San José Sharksot is bejuttatta a playoffba, annak ellenére, hogy a kaliforniai együttes nem játszott hajnalban.

They’ve been on the brink, is this finally their year? The @sanjosesharks have a #ThirstForTheCup.

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

A Colorado legnagyobb ellenfele, a St. Louis Blues is vereséget szenvedett, így még mindig óriási a harc a két klub között a rájátszásért, ráadásul az utolsó fordulóban egymás ellen játszanak. A Blues ezúttal otthon kapott ki a Washington Capitalstől, a vendégek csatára, André Burakovsky parádés gólt szerzett.

So nasty it hurts.

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

A már biztos résztvevő Winnipeg Jets 11 gólos meccsen győzött kanadai riválisa, a keleti főcsoport hátsó felében kullogó Ottawa Senators vendégeként. Hárman is két gólt szereztek a meccsen, a hazaiaktól az ifjú hátvéd, Thomas Chabot és Matt Duchene, míg a Jetsből a csapatkapitány Blake Wheeler.

A Florida Panthers életben tartotta reményeit, miután legyőzte Carolina Hurricanest, míg a bár biztos bejutó Torontónak nem okozott gondot a ligautolsó Buffalo.

Eredmények:
Minnesota Wild-Edmonton Oilers 3-0
Toronto Maple Leafs-Buffalo Sabres 5-2
Ottawa Senators-Winnipeg Jets 5-6
Florida Panthers-Carolina Hurricanes 3-2
St. Louis Blues-Washington Capitals 2-4
Los Angeles Kings-Colorado Avalanche 3-1