Társoldalunk:

Csak az utolsó játéknapon lesz teljes az NHL-playoff mezőnye

2018.04.07. 11:41

A St. Louis Blues Chicagóban tudott győzni a Blackhawks ellen így pontos előnnyel várja az utolsó még kiadó playoff-helyről döntő ütközetet a másik pályázó, a Colorado Avalanche ellen. 

A Blues sorozatban négy elveszített mérkőzés után utazott Chicagóba, ahol viszont alaposan megemberelték magukat. Különösen Patrik Berglund volt elemében, aki mesterhármast ért el a végül 4-1-re megnyert találkozón.

A meccs legszebb gólja:

Az alapszakasz utolsó mérkőzésén a Blues Denverbe utazik, ahol az egy ponttal mögöttük álló Avalanche fogadja őket. Aki nyer, az folytathatja a szezont a rájátszásban.

Nincs ilyen gondja a Tampa Bay Lightningnak. A Keleti főcsoport éllovasa - és várhatóan győztese - egy igen szórakoztató, tucatnyi gólt hozó meccsen győzte le a Buffalo Sabrest. Az első harmadban tíz percen belül öt gól esett, majd a másodikban még négy, a záró játékrészben pedig három gólt láthatott a publikum. Érdekesség, hogy ennyi találat ellenére is csak egy játékos, Anhtony Cirelli tudott egynél több gólt ütni. Az egy-egy gólt és asszisztot jegyző Nyikita Kucserov pedig elérte a 100. pontját a szezonban.

Eredmények:
Chicago - St. Louis 1-4
Tampa Bay - Buffalo 7-5
Anaheim - Dallas 5-3
Pittsburgh - Ottawa 4-0