LeBronékat nagyon elverték, Westbrookék kizúgtak a rájátszásból

Cleveland Cavaliers v Indiana Pacers - Game Six GettyImageRank2 SPORT HORIZONTAL Ball Basketball - Sport USA Indianapolis Slam Dunk Photography Indiana Pacers Cleveland Cavaliers NBA Bankers Life Fieldhouse Quarterfinal Round NBA Pro Basketball Playoffs G
INDIANAPOLIS, IN - APRIL 27: Victor Oladipo #4 of the Indiana Pacers dunks the ball against the Cleveland Cavaliers in Game Six of the Eastern Conference Quarterfinals during the 2018 NBA Playoffs at Bankers Life Fieldhouse on April 27, 2018 in Indianapolis, Indiana. The Pacers 121-87. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Andy Lyons/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Toronto Raptors idegenben győzte le a Washingot Wizards csapatát és nyerte meg 4-2-re a párharcot az NBA rájátszásának első körében. A Russel Westbrook vezette Oklahoma City Thunder számára a Utah Jazz elleni vereséggel véget ért a szezon, míg a Cleveland Cavaliersre hetedik meccs vár az Indiana Pacers ellen.

Az Indiana Pacers keményebb diónak bizonyul, mint azt a Cleveland Cavaliers szurkolói várták. Azok után, hogy 1-0-ra és 2-1-re is vezettek a párharcban, most a hatodik meccset is megnyerték, amivel 3-3-ra alakították a párharcot, azaz jöhet a mindent eldöntő hetedik mérkőzés. Magyar idő szerint szombatra virradó hajnalban ráadásul méretes zakót szabtak LeBron Jamesékre, 34 ponttal verték őket.

A Pacers sikrének záloga az előző három meccsen csak kínlódó - a mezőnyből 12/50-el célzó - Victor Oladipo kezében volt, aki ezúttal egy izmos tripla-duplával, 28 ponttal, 13 lepattanóval és 10 gólpasszal zárta az estét. A döntés így vasárnapra maradt, amikor Clevelandben találkoznak a felek.

Nem lesz hetedik meccs Keleten a Toronto és a Washington között, a Raptors ugyanis idegenben nyerte tíz ponttal a hatodik mérkőzést, amiben nem kis szerepe volt a 34 pontot és 23 lepattanót szállító cseresornak, valamint a 32 pontos Bradley Bealnek. A főcsoport elődöntőjében a Raptors a Pacers-Cavs párharc győztesével találkozik.

Nyugaton is eldőlt egy párharc, az utolsó még kiadó elődöntős helyet a Utah Jazz szerezte meg, miutn a hatodik mérkőzésen hazai pályán a fantasztikusan játszó Donovan Mitchell parádéjának köszönhetően öt ponttal legyőzte az Oklahoma City Thundert. Mitchell 38 pontot szerzett, ebből 22-t az utolsó negyedben.

Az OKC legjobbja, természetesen, Russel Westbrook volt, de hiába dobott 46 pontot, ezúttal ez sem volt elég a sikerhez.

A nyugati elődöntőkben Houston Rockets-Utah Jazz és Golden State Warriors-New Orleans Pelicans párharcok lesznek.

Eredmények:
Indiana Pacers - Cleveland Cavaliers 121-87
a párharc állása 3-3

Washington Wizards - Toronto Raptors 92-102
a párharc végeredménye 4-2 a Toronto javára

Utah Jazz - Oklahoma City Thunder 96-91
a párharc végeredménye 4-2 a Utah javára