Steph Curry visszatért, LeBron James ismét megállíthatatlan volt

New Orleans Pelicans v Golden State Warriors - Game Two GettyImageRank2 SPORT HORIZONTAL Basketball - Sport Scoring USA California New Orleans Taking a Shot - Sport Oakland - California Photography Making a Basket Facial Expression Golden State Warriors N
OAKLAND, CA - MAY 01: Stephen Curry #30 of the Golden State Warriors reacts after the Warriors scored a basket against the New Orleans Pelicans during Game Two of the Western Conference Semifinals during the 2018 NBA Playoffs at ORACLE Arena on May 1, 2018 in Oakland, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ezra Shaw/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga(NBA) rájátszásában minden második körös párharc elkezdődött a magyar idő szerint szerda hajnali Toronto-Cleveland összecsapással, melyet a vendégek végül hosszasbbításban húztak be, köszönhetően LeBron James újabb fantasztikus produkciójának. A Golden State-New Orleans csatának már a második felvonását játszották, a címvédő végül szoros meccsen tudott felülkerekedni, ráadásul mintegy másfél hónapos kihagyás után visszatért Steph Curry is.

Vasárnap este még az Indiana Pacers ellen vívott mindent eldöntő hetedik mérkőzést a Cleveland, majd miután azt megnyerte, eldőlt, hogy a keleti alapszakaszgyőztes Toronto Raptors ellen folytatja a tavalyi döntős. LeBron James még soha nem veszített szériát a rájátszásban a kanadai együttes ellen és ezúttal is jól kezdett, a Cavs azonnal elvette a Raptors pályaelőnyét.

Hiába nyerte 14 ponttal az első negyedet a Toronto, a Cleveland már a félidőre eltüntette szinte a teljes hátrányát, innentől fej-fej mellett haladtak a csapatok. A rendes játékidő vége előtt aztán LeBron James hátraesős tempóval egyenlített, jöhetett a hosszabbítás.

A túlórában a Cleveland el tudott lépni és bár Fred VanVleet kezében ott volt a győzelmet jelentő hármas, végül lejött a gyűrűről a labda, így a Cavs be tudta húzni a párharc első meccsét.

LeBron James ugyan pocsékul dobott, egy tripla-duplát így is összeszedett (26 pont, 11 lepattanó, 13 assziszt),

és ezúttal segítséget is kapott, JR Smith 20, Kyle Korver 19, a padról a Jeff Green-Tristan Thompson duó összesen 30 pontot tett a közösbe. A túloldalon a litván center Jonas Valanciunas 21 pontig is ugyanennyi lepattanóig jutott, DeMar DeRozan 22-t termelt, Kyle Lowry pedig 18 pontos, 10 gólpasszos dupla-duplát szállított, de ez sem volt elég.

A Golden State Warriors csapatában Steph Curry először lépett pályára március 23. óta, amikor kiment a bokája, visszatérése pedig kiválóra sikerült. Ugyan csak csereként állt be, de 27 perc alatt beszórt 28 pontot 5 triplával, például ilyenekkel.

A csapat másik szupersztárja, Kevin Durant 29 pontig jutott, Draymond Green sokoldalúan játszott (20 pont, 12 gólpassz, 9 lepattanó), ez pedig sok volt a vendég New Orleans Pelicans számára, ahol egyébként hárman is 20 pont fölött végeztek. A Warriors 5 ponttal győzött, ezzel már 2-0-s előnyben van a párharcban.

Eredmények, Főcsoport-elődöntő:
Kelet:
Toronto Raptors-Cleveland Cavaliers 112-113 - hosszabbítás után
A párharc állása: 1-0 a Cleveland javára.

Nyugat:
Golden State Warriors-New Orleans Pelicans 121-116
A párharc állása: 2-0 a Golden State javára.