Társoldalunk:

A Ovecskin baseballgólja győzelmet ért a Washingtonnak

2018.05.02. 09:59

Az észak-amerikai profi hokiliga (NHL) legutóbbi játéknapján folytatódott a második kör legizgalmasabbnak ígérkező párharca: a Pittsburgh-Washington csata újabb fordulatot vett, miután a Capitals idegenben tudott győzni. Winnipegben a Nashville 3-0-ra ment egy harmad után, de a Jets fordított és továbbra is pályaelőnyben van.

A Pittsburgh kissé hátradőlhetett, miután az első mérkőzést elhozta Washingtonból, mivel azóta zsinórban két vereséget szenvedett a címvédő. A harmadik mérkőzésen az első játékrészben nem született gól, de a másodikban 5 is, ekkor 3-2-re vezetett a Penguins. A harmadk harmad aztán a Washingtoné lett, a vendégek először Matt Niskanen góljával egyenlítettek, majd jött Ovecskin, aki 67 másodperccel a vége előtt megnyerte a meccset egy levegőben beütött koronggal, amolyan baseball-mozdulattal. Ezzel a Capitals visszavette a pályaelőnyét és 2-1-re vezet összesítésben.

A játéknap másik mérkőzésén a Nashville 3-0-s előnyre tett szert az első harmadban, ám ezt a másodikban igen gyorsan, mindössze öt és fél perc eltüntette a hazai Winnipeg, a második és a harmadik találat 18 másodperces különbséggel érkezett.

Majd a játékrész végén ismét eredményes volt a Jets, így már 4-3-ra vezetett. A harmadikban még volt visszaút a Nashville számára, de öt perccel a mérkőzés vége előtt a Jets kapitánya, Blake Wheeler is beköszönt, majd még két üreskapus gólt is hozzátett a hazai csapat, így 7-4-re győzött a Winnipeg és összesítésben 2-1-re vezet.

Eredmények, Főcsoport-elődöntő:
Kelet:
Pittsburgh Penguins-Washington Capitals 3-4
A párharc állása: 2-1 a Washington javára.

Nyugat:
Winnipeg Jets-Nashville Predators 7-4
A párharc állása: 2-1 a Winnipeg javára.