Első főcsoportdöntőjére készülhet a Winnipeg Jets

Winnipeg Jets v Nashville Predators - Game Seven GettyImageRank2 SPORT HORIZONTAL Waist Up ICE HOCKEY USA Sports Team Tennessee Nashville Winter Sport Goalie Congratulating Stanley Cup Photography Bridgestone Arena National Hockey League Playoffs Stanley
NASHVILLE, TN - MAY 10: Andrew Copp #9 of the Winnipeg Jets congratulates teammate goalie Connor Hellebuyck #37 after a 5-1 Jets Victory in Game Seven of the Western Conference Second Round during the 2018 NHL Stanley Cup Playoffs at Bridgestone Arena on May 10, 2018 in Nashville, Tennessee. Frederick Breedon/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A klub történetének első főcsoportdöntőjére készülhet a Winnipeg Jets, miután magyar idő szerint péntekre virradóra megnyerte a hetedik mérkőzést a Nashville Predators ellen az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL).

Mégpedig úgy, hogy jóformán esélyt sem adott a tavalyi nagydöntő egyik résztvevőjének, kezdettől fogva kézben tartva a mérkőzést. A vendégeknél Paul Statsny és Mark Scheifele is két gólt szerzett, előbbi még egy gólpasszt is felíratott a neve mellé. Az idényben végig remeklő Jets-kapus, Connor Hellebuyck ezúttal is kiváló munkát végzett: a kapujára tartó 37 lövésből 36-ot megfogott.

Így kezdődött:

A Jets ellenfele a nyugati döntőben a Vegas Golden Knights lesz, míg keleten a Tampa Bay Lightning a Washington Capitalsszal mérkőzik. Amennyiben a Jets sikerrel veszi a következő két párharcot, úgy az első kanadai csapat lehet a Montréal Canadians 1993-as győzelme óta, amelyik megnyeri a Stanley-kupát.

Eredmény, NHL, nyugati főcsoport, elődöntő:
Nashville Predators–Winnipeg Jets 1-5 (1-2, 0-1, 0-2)
a párharc végeredménye 4-3 a Winnipeg javára