A Boston feltörölte a padlót LeBron Jamesékkel a keleti döntőben

Cleveland Cavaliers v Boston Celtics - Game One GettyImageRank2 SPORT HORIZONTAL Basketball - Sport Looking USA Massachusetts Boston - Massachusetts BENCH Boston Celtics Photography LeBron James Cleveland Cavaliers NBA TD Garden NBA Pro Basketball Playoff
BOSTON, MA - MAY 13: LeBron James #23 of the Cleveland Cavaliers looks on from the bench against the Boston Celtics during the fourth quarter in Game One of the Eastern Conference Finals of the 2018 NBA Playoffs at TD Garden on May 13, 2018 in Boston, Massachusetts. Adam Glanzman/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Magyar idő szerint vasárnap este megkezdődött az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) rájátszásának harmadik köre, azaz a főcsoport-döntő. Elsőként a Boston Celtics fogadta LeBron Jamest és a Clevelandet, de nem bizonyult udvarias vendéglátónak, ugyanis 25 pontos verést mért az elmúlt három év nagydöntősére.

A Celtics mindössze az első három percben nem irányította az összecsapást, a Cavs 7-4-re vezetett ekkor.

A hazai együttes itt megrázta magát és csinált egy 17-0-s (!) rohamot, így a hárompontos hátrányból 7 perc alatt húszpontos előnyt hozott össze és 29-9-re vezetett.

A Cleveland a botrányosra sikerült időszak után tudott még újítani, de a második negyedben ismét összeomlott, a nagyszünetben 61-35-re vezetett Brad Stevens csapata.

A második félidőt jobban kezdték a vendégek és 12 pontot tudtak faragni a harmadik negyedben, de a negyedikben ismét a Celtics kapott erőre, újra 20 fölé tornázta a különbséget, sőt, a végére elérte ismét a 25-öt is, végül 108-83-ra győzött.

A negyedik negyedben már csak üres tekinteteket lehetett látni a Cavaliers kispadján Forrás: AFP/2018 Getty Images/Adam Glanzman

Mindezt úgy, hogy az egész rájátszásban nélkülözi két legjobbját, a nyáron a Clevelandtől érkező Kyrie Irvinget, valamint Gordon Haywardot is. A fiatalok viszont elképesztőek, első-, másod- és harmadévesek parádéznak folyamatosan, miközben a rutinos Al Horford élete legjobb teljesítményét nyújtja az egész szezonban. Jayson Tatum anyák napján édesanyja előtt tudott villogni.

For Mom! #ThisIsWhyWePlay

NBA (@nba) által megosztott bejegyzés,

A túloldalon láthattuk, mi történik, ha LeBron James nem kapcsolt vadállat-üzemmódba. Ezúttal betlizett, 15 pontot ért el 16 dobásból, ráadásul eladott 7 labdát is, pocsék játékával pedig az egész Cavaliers egy alsóbb osztályú csapat benyomását keltette. Persze ismerjük őt, egy gyengébb meccse után a következőn általában egyedül kivégzi az aktuális ellenfelet, de ez a Boston rendkívül kemény diónak ígérkezik.

Eredmény:
Keleti főcsoport, döntő, 1. mérkőzés:
Boston Celtics-Cleveland Cavaliers 108-83

Az egyik fél egyedik győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a Boston javára.