Társoldalunk:

Ovecskinék hatalmas lépést tettek a Stanley-döntő felé

2018.05.14. 09:55

Az észak-amerikai profi hokiliga (NHL) keleti főcsoport-döntőjében a második mérkőzést játszották magyar idő szerint hétfő hajnalban. A Tampa Bay Lightning az elsőn elveszítette pályaelőnyét, rendkívül fontos lett volna tehát az egyenlítés, azonban a vendég Capitals ismét hengerelt, így mindkét meccset elhozta Tampából, ráaádásul a következő kettőt az amerikai fővárosban játsszák.

A Capitals már az elején jelezte, hogy nem szeretné visszaengedni a Tampát a párharcba, a 28. másodpercben Tom Wilson szerzett vezetést.

A Lightning nem esett kétségben és még az első játékrészben fordított két emberelőnyös találattal, először Brayden Point, majd a csapatkapitány Steven Stamkos volt eredményes.

Senki nem gondolta volna ekkor, hogy ezután már csak öt Washington-gól születik.Devante Smith-Pelly először kiegyenlített a 23. percben, majd a harmad utolsó 62 másodpercében Lars Eller és Jevgenyij Kuznyecov góljaival sokkolta a Capitals a hazai együttest. 

A harmadik húszpercben aztán Ovecskin is hozzászólt a meccshez egy leindítás után, a  6-2-es végeredményt pedig Brett Connolly állította be néhány perccel később.

A Tampa ezzel rendkívül nehéz helyzetbe került, ugyanis összesítésben 0-2-re áll a négy győzelemig tartó párharcban, ráadásul a csapatok most mennek csak Washingtonba. És ha ez nem lenne elég, a Lightning idei legeredményesebb játékosát, Nyikita Kucserovot lehet, hogy el is tiltják ezért az alattomos mozdulatért.

Eredmény:
Keleti főcsoport, döntő, 2. mérkőzés:
Tampa Bay Lightning-Washington Capitals 2-6
Az állás: 2-0 a Washington javára