Társoldalunk:

NHL: nagyot küzdött a Vegas, elvette a Jets pályaelőnyét

2018.05.15. 09:40

Az észak-amerikai profi hokiliga (NHL) nyugati főcsoportdöntőjének második mérkőzésén a Vegas Golden Knights nyerni tudott Winnipegben és ezzel kiegyenlített a párharcban.

Az első mérkőzésen a hazai Jets három gyors góllal nyitott, így az újonc Golden Knights ezúttal kiemelt figyelmet fordított a kezdésre. Ugyan a Winnipeg eljutott egy kapuvasig, de a Vegas szerezte meg a vezetést az év közben Detroitból érkező Tomas Tatar izmozásával.

A nevadaiaknál is tudják, hogy addig kell ütni a vasat, amíg meleg, lendületben maradt a csapat, Jonathan Marchessault szólója után máris 2-0-ra vezettek az első harmadban.

A második felvonás leginkább a küzdelemről és a fizikális játékról szólt, gól nem született. Egészen a 48. percig kellett várni az újabb találatra, ekkor Nikolaj Ehlers volt eredményes emberelőnyből, igaz, ehhez kellett a rájátszásban eddig elképesztően védő Marc-André Fleury bakija is.

Még mielőtt teljesen feltámadhatott volna a Winnipeg, ismét jött Marchessault, aki Reilly Smith szép akciója és passza után egy higgadt csellel juttatta a korongot a kapuba, amivel lehűtötte a kedélyeket.

A maradék időben Fleury és a Golden Knights jól állta a sarat is kihúzta kapott gól nélkül, azaz 3-1-re győzött és kiegyenlített az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban. A következő két mérkőzést Las Vegasban játsszák a csapatok.

Nyugati főcsoport, döntő, 2. mérkőzés:
Winnipeg Jets-Vegas Golden Knights 1-3
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1-1