Vágólapra másolva!
A New Orleans Saints csapatát 2010-ben Super Bowl-győzelemig vezető irányító, Drew Brees az általa létrehozott fociliga egyik rendezvényén adhatta át az ajándékát egyik legnagyobb rajongójának.

A Saints irányítója az általa alapított Football 'N' America (FNA) nevű flag-football-liga San Diegó-i eseményén találkozott a 17 éves Alex Ruizzal, aki óriási rajongója a számtalan NFL-rekordot tartó irányítónak. A tinédzsernek egy focipályán szerzett súlyos lábsérülés miatt tavaly februárban térd alatt amputálni kellett a bal lábát. Brees pedig nem érkezett üres kézzel: egy olyan lábprotézist hozott, amivel hosszú idő után először tud majd járni a fiatal focista.

Egyúttal azt is megígérte, hogy kifizeti azt a profi protézist, melynek segítségével majd a focipályára is visszatérhet Alex Ruiz, akinek feltett szándéka, hogy profi sportoló lesz.

Brees az FNA-n keresztül veszi fel a kapcsolatot különféle jótékonysági szervezetekkel, így találta meg Alex Ruizt is, akinek egyszer már küldött egy névre szóló mezt, most pedig még passzolgattak is egy sort.

Az általános iskolás gyerekek számára kitalált, a test-test elleni küzdelmet kizáró, úgynevezett flag-football-ligában az ellenfél játékosának derekára tűzött szalag (flag) megszerzése jelenti a szerelést, illetve a támadójáték megállítását. Drew Brees az USA egyik legnépszerűbb sportolója, aki számos karitatív program elindítója, de mind közül kiemelkedik a Katrina-hurrikán 2007-es pusztítása után New Orleans újjáépítésében játszott szerepe.