Társoldalunk:

NHL: kérdéses a friss Stanley Kupa-győztes edző jövője

2018.06.09. 08:39

A friss Stanley Kupa-győztes Washington Capitals jégkorongcsapatának vezetőedzője maradhat Barry Trotz, ha akar.

Az észak-amerikai profiligában (NHL) fennállása első bajnoki címét ünneplő klub főigazgatója, Brian MacLellan a finálé után elmondta: ugyan a tréner szerződése lejárt, ám ha akarja, hosszabbítanak vele, és mindez csak rajta múlik.

Trotz ugyan hivatalos választ még nem adott, de sokat sejtetően megjegyezte: abszolút el tudja képzelni a jövőjét Washingtonban, és nincs oka távozni.

Barry Trotz ünnepli a Washington Capitals Stanley Kupa-győzelmétForrás: AFP/2018 Getty Images/Bruce Bennett

A Capitals nem kezdte jól a szezont, és akkor felerősödtek azok a hangok, miszerint nem fognak vele szerződést hosszabbítani. Csakhogy november második felében beindult a csapat, és előbb megnyerte a csoportját, majd kéthónapos menetelést követően magyar idő szerint péntek hajnalban az újonc Vegas Golden Knights együttesével szemben elhódította a Stanley Kupát 4-1-es összesítéssel.

A korábban Nashville-ben dolgozó Trotz - aki július 15-én lesz 56 esztendős - az ötödik tréner, aki elérte az 1500 NHL-mérkőzéses határt. Győzelmeinek száma 762, amellyel ugyancsak ötödik az örökranglistán Scotty Bowman (1244), Joel Quenneville (884), Al Arbour (782) és Ken Hitchcock (782) mögött.

Washingtonban kedden köszöntik a bajnokcsapatot, és akkor lesz a fővárosi felvonulás is, aminek keretében körbe viszik a belvároson a Stanley Kupát.