Társoldalunk:

Magyar származású játékosé az NFL-előszezon egyik legszebb jelenete

2018.08.10. 13:57

Hivatalosan is kitört újra a fociláz, több mint hat hónap után ismét NFL-meccseket játszottak az Egyesült Államokban. Habár ez még csak az előszezon, a rajongók már ezzel is csillapíthatják az elvonási tüneteiket, ráadásul ezek az összecsapások is tartogatnak izgalmakat, valamint szép jeleneteket is. Az egyiknek most egy magyar származású védő volt a főszereplője.

A 25 éves Clayton Fejedelem Illinois államban született, majd a helyi egyetemen végzett 2016-ban, ahonnan bekerült az NFL-be. Azóta a Cincinnati Bengals csapatát erősíti, a speciális egység egyik alapembere.

A Bengals az előszezon első fordulójában Fejedelem gyerekkori kedvenc csapatát, a Chicago Bearst látta vendégül, a söprögető pedig egy trükkös játék főszereplője lett. A Bengalsnak nem sikerült három kísérletből megtennie 10 yardot, így punthoz állt fel, hogy egy rúgással átadja a támadás jogát a Bearsnek. Azonban a labdát nem a punter, hanem Fejedelem kapta meg, aki 49 yardot sprintelt vele.

És miért volt ez kulcsjáték? A támadássorozatot végül egy hárompontos mezőnygóllal zárta a Cincinnati, és végül 30-27-re nyerte meg a mérkőzést.