Társoldalunk:

Életfogytiglant is kaphat a korábbi All-Star-játékos

2018.08.11. 09:11

Tíz évtől életfogytiglanig terjedő börtönbüntetésre számíthat Esteban Loaiza, korább profi baseballjátékos, akit húsz kiló kokainnal az autójában fogtak el a rendőrök.

A mexikói Tijuanában született Loaizát bűnösnek mondta ki egy kaliforniai bíróság drogcsempészés vádjában. A korábbi mezőnyjátékost, aki 1995 és 2008 között az észak-amerikai profi liga (MLB) több csapatában is megfordult, és karrierje során mintegy 43 millió dollárt keresett, még februárban tartóztatták le a kaliforniai Imperial Beachen lévő házában, ahol a garázsában álló autóban egy kábítószerkeresű kutya kokain nyomaira bukkant. Ezt követően házkutatást tartottak nála, és egy másik autóban húsz csomagban ugyanennyi kilogramm drogot találtak a nyomozók. Loaiza elismerte, hogy a kábítószert ő szállította át a mexikói-amerikai határon és a továbbértékesítés volt a célja. 

Esteban Loaiza a Los Angeles Dodgers szerelésébenForrás: Getty Images/AFP/2008 Getty Images/Lisa Blumenfeld

A vádak súlyára tekintettel Loaiza minimum tíz évet kell, hogy börtönben töltsön, de akár életfogytiglant is kaphat. A korábbi mezőnyjátékos 2003-ban a Chicago White Soxban futotta legjobb szezonját, amikor bekerült az All-Star-válogatottba is. 

Hazájában valóságos celeb lett, miután 2010-ben feleségül vette az egyik leghíresebb mexikói énekesnőt, Jenni Riverát, aki a grupero néven ismert, szinte kizárólag férfiak által művelt zenei stílus koronázott királynője volt Mexikóban. Rivera 2012-ben egy repülőgépbalesetben meghalt, halála után derült ki, hogy már beadta a válókeresetet Loaiza ellen.