Kirabolták Las Vegasban a montreali hokicsapatot

Horizontal SPORT THREE QUARTER LENGTH ICE HOCKEY
(FILES) In this file photo taken on October 18, 2017 Max Pacioretty #67 of the Montreal Canadiens waits for a faceoff during the game against the Los Angeles Kings at Staples Center in Los Angeles, California. Montreal Canadiens left wing Max Pacioretty, the National Hockey League club's captain the past three seasons, was traded September 10, 2018 to the Stanley Cup runner-up Vegas Golden Knights. The 29-year-old American, who scored 17 goals and set up 20 others over 64 games last season for Montreal, was sent to the league's newest club in exchange for forwards Tomas Tatar and Nick Suzuki plus a 2019 NHL Draft second-round pick. / AFP PHOTO / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Harry How
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi idényében nagydöntős Vegas Golden Knights két játékosért és egy draftjogért megszerezte Max Paciorettyt, a Montreal Canadiens kapitányát.

Az amerikai szélső eddig 626 mérkőzésen lépett jégre az NHL-ben, mind a Montreal színeiben, ahol a világ egyik legjobb góllövőjévé vált. A 2011-12-es szezon óta minden évben 30 találat fölött termelt (kivéve a bérvita miatti rövidített alapszakaszban 2013-ban), ez a sorozata az előző idényben szakadt meg, amikor megromlott a kapcsolata a Canadiens vezetőségével, valamint a csapat is jelentősen meggyengült.

A holtszezonban rengeteg pletykában lehetett olvasni a nevét, mert állítólag megkérte a vezetőséget, hogy cseréljék el. Később kiderült, hogy a Canadiens általános igazgatója,

Marc Bergevin lefizetett néhány újságírót, hogy ezt terjesszék.

Pacioretty több cserét is megvétózott, mert sehol nem szeretett volna új szerződést kötni, csak Montrealban, ahol 2019-ben jár le a mostani megállapodása. A csapat azonban nem tervezett hosszabbítani vele.

Max Pacioretty elhagyja a süllyedő montreali hajót Forrás: AFP/2017 Getty Images/Harry How

Az üzlet mindenesetre megköttetett, a Montreal túladott csapatkapitányán, és a tavalyi csodaújonchoz, a Vegas Golden Knightshoz küldte a játékost, aki helyett a szlovák Tomás Tatar, a kanadai Nick Suzuki, valamint egy 2019-es második körös draftjog került Kanadába.

Nem túl borsos ár napjaink egyik legmegbízhatóbb mesterlövészéért, főleg ha azt nézzük, hogy Suzukit és a második körös jogot tavaly a Vegas azért kapta (!), hogy a következő idényben a góllövőlistán 3. helyen végző William Karlssont elvigye a Columbustól.

Tatarért sokat fizetett februárban a Golden Knights (egy első, egy második és egy harmadik körös draftjog), de a szélső nem tudott megragadni a csapatban, többször is kiszorult a keretből, így egy ballaszton is túladott George McPhee általános igazgató. Ez ám a rablás!

Pacioretty szinte azonnal aláírta a Vegasnál a négy évre szóló, összesen 28 millió dolláros szerződését, elmondható tehát, hogy hosszú távon számítanak a játékosra, akivel (és a nyáron megszerzett Paul Stastnyval) ismét bajnoki címért szállhat harcba a nevadai klub.