Társoldalunk:

Először játszottak Kínában NHL-mérkőzést

2018.09.16. 13:50

A kosarasok (NBA) után az észak-amerikai hokiliga (NHL) is szeretné meghódítani Kínát. Nem lesz könnyű, mert jégkorongban közel sincs azon a szinten az ázsiai ország, mint kosárlabdában, de az első lépéseket már megtette az NHL, ugyanis a Boston Bruins és a Calgary Flames Sencsenben játszotta le a 2018-19-es idény első előszezon-meccsét.

 A két együttes az Universiade Sports Arenában csapott össze, és bár egyik klub sem a legerősebb összeállításában lépett jégre, a kínai közönség így sem lehet elégedetlen, hiszen hat gólt és egy teljes szétlövést láthatott.

A Bruins az első harmadban kevesebb mint két perc alatt három gólt is szerzett, sorrendben Trent Frederic, Ryan Donato és John Moore volt eredményes, de egy másodperccel a játékrész vége előtt Sean Monahan emberelőnyből szépített. A második felvonásban nem született gól, a harmadikban aztán Mark Giordano találatával már csak egy volt közte. A csapatkapitány az utolsó percben egyenlíteni is tudott, jöhetett a ráadás. Ott nem született gól, szétlövésben pedig Jake DeBrusk lövése bizonyult döntőnek, így a Boston nyerte az első kínai NHL-mérkőzést.

A Calgary magyar idő szerint szerdán délután fél kettőkor Pekingben vághat vissza a Bruinsnak.