Társoldalunk:

Még mindig Conor McGregor az UFC arany tojást tojó tyúkja

2018.09.21. 08:54

Conor McGregor végleg visszatért a UFC kebelére, erre utal, hogy a csütörtökön délután hat mérkőzésre szóló szerződést írt alá a világ legnagyobb ketrecharcos promóciós szervezetével. Az első mérkőzésre október 6-án kerül sor.

Dana White, a UFC elnöke pénzről nem beszélt, de azt egyértelművé tette, hogy a sportág történetének legjobban fizető szerződését írták alá az írrel. A bevételek nagy része a televíziós előfizetésekből (pay-per-view, ppw) fog befolyni, amivel biztos, hogy mindkét fél jól fog járni.

  Conorral egyszerű dolog szerződni, mert pontosan tudjuk, hogy megéri a pénzét

– mondta az ESPN-nek White.

Az első mérkőzésre október 6-án, a UFC 229 keretei között kerül sor, ahol McGregor a jelenleg talán legjobban sztárolt (és sztárolható) harcossal, Habib Nurmagomedovval fog összecsapni.

Dana White és Conor McGregor koccint a gyümölcsöző együttműködésre. Teszik ezt az ír harcos saját whiskey-jével, a Proper Whiskey-velForrás: AFP/2018 Getty Images/Steven Ryan

Az ír azt a könnyűsúlyú övet próbálja visszaszerezni, amit inaktivitása miatt vett el tőle a szervezet, és, amit április 8-án szerzett meg az avar származású orosz Al Iaquinta legyőzésével. Az UFC tervei szerint a mérkőzés jócskán megdönti az eddig ppw-rekordot: McGregor és Nate Diaz második összecsapására 1,6 millió néző fizetett elő, most pedig 2,5 millióra számítanak.

A két harcos már találkozott is, ami természetesen McGregorról szólt. Az ír fröcsögve mondta el mindennek az oroszt, aki rezzenéstelen arccal hallgatta a szitkokat, majd fogta magát és levonult a színpadról. McGregor eztán a közönséget szórakoztatta, olyan mondatokkal, mint, hogy "Ne kezdj ki a királlyal!" és hasonlók.

Conor McGregor utoljára közel két éve, 2016. november 12-én lépett az oktagonba, amikor a második menetben kiütötte Eddie Alvarezt, megszerezve ezzel a pehelysúlyú mellé a könnyűsúlyú bajnoki övet is. Ezzel azonban be is fejezte UFC-s ténykedését és inkább a Floyd Mayweather elleni cirkuszi produkcióra koncentrált.