Társoldalunk:

Megölték a sztárkosaras apját

2018.09.23. 12:29

Szörnyű tragédia érte Richard Jeffersont, a 2016-ban a Cleveland Cavaliersszel NBA-t nyerő kosarast. A 38 éves játékos édesapját Los Angeles egyik legbalhésabb környékén, Comptonban lőtték le.

Idősebb Richard Jefferson két férfival állt egy comptoni italbolt előtt helyi idő szerint pénteken este hét óra körül, amikor egy sötét színű járműből tüzet nyitottak rájuk. A 65 éves Jefferson felsőtestét több golyó is eltalálta, végül a kórházba szállítás után meghalt. Egyelőre nem lehet tudni, hogy ő, vagy más volt-e a támadás célpontja. 

Az ifjabb Jefferson 2001-ben került az NBA-be, legjobb szezonjait a New Jersey Netsszel futotta, ahol négyszer is 18,5 pont fölötti pontátlagot hozott. Később játszott még a Milwaukee-ban, a San Antonióban, a Golden State-ben, a Utahban és a Dallasban is, majd Clevelandbe került, ahol 2016-ban bajnoki címet ünnepelhetett. A 38 éves játékos az előző idényt a Denver Nuggetsnél töltötte, jelenleg nincs csapata. 1181 alapszakaszmeccse minden idők 46. legmagasabb száma az NBA-ben.

2004-ben bronzérmet szerzett az amerikai válogatottal az athéni olimpián.