Kiütéses győzelemmel kezdte a szezont a címvédő Capitals az NHL-ben

NHL, Washington Capitals, Barry Trotz
Barry Trotz ünnepli a Washington Capitals Stanley Kupa-győzelmét
Vágólapra másolva!
A Boston Bruins felett aratott kiütéses, 7-0-s győzelemmel kezdte az észak-amerikai jégkorong-bajnokság (NHL) új szezonját a címvédő Washington Capitals.

A fővárosi csapat a magyar idő szerint csütörtök hajnali összecsapáson nem számíthatott a kanadai Tom Wilsonra, a csatárt húsz mérkőzésre tiltotta el a liga egy, az előszezonban bemutatott, fejre irányuló szabálytalanság miatt.

Barry Trotz ünnepli a Washington Capitals Stanley Kupa-győzelmét, ebben a szezonban is meglesz? Forrás: AFP/2018 Getty Images/Bruce Bennett

A hazaiak - akik a mérkőzés előtt avatták fel hivatalosan az előző szezon bajnokának járó zászlót - már 24 másodperc után megszerezték a vezetést az új vezetőedző, Todd Reirden bemutatkozásán, és végül meg sem álltak hét gólig. A Capitals sorozatban tizenharmadszor győzte le a bostoniakat.

Rögtön az első játéknapon megszületett az első hosszabbításos mérkőzés: a kanadai csapatok csatájában a hazai pályán játszó Toronto Maple Leafs Auston Matthews találatával gyűrte le a Montreal Canadienst. Utóbbi együttesben a liga első, 2000. január 1. után született játékosa, a finn Jesperi Kotkaniemi egy gólpasszal zárt.

Eredmények, 1. játéknap:
Washington Capitals-Boston Bruins 7-0
Toronto Maple Leafs-Montreal Canadiens 3-2 - hosszabbítás után
Vancouver Canucks-Calgary Flames 5-2
San Jose Sharks-Anaheim Ducks 2-5