Múltidéző megszégyenítést kapott otthon a Dallas Cowboys - videó

Tennessee Titans v Dallas Cowboys GettyImageRank2
ARLINGTON, TX - NOVEMBER 05: Tennessee Titans players celebrate a first quarter interception by Kevin Byard #31 against the Dallas Cowboys on the Star at the middle of the field at AT&T Stadium on November 5, 2018 in Arlington, Texas. Ronald Martinez/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Futball Liga (NFL) kilencendik hetének hétfő esti rangadóján a Dallas Cowboys a Tennessee Titanst fogadta. Habár maga a párosítás önmagában még nem biztos, hogy a két csapat szurkolóin kívül bárkinek is felkelti az érdeklődését, a vendégek védője, Kevin Byard tett arról, hogy emlékezetes maradjon.

Mindkét együttesnek égető szüksége volt a győzelemre annak érdekében, hogy versenyben maradjon a rájátszásért. A Cowboys rendesen bekezdett hazai pályán, a méregdrágán vett elkapó, Amari Cooper hamar megszerezte a vezetést.

A hazai együttes támadásban maradt, de a következő támadás végén Dak Prescott egy újabb TD-passz helyett eladta a labdát, amit a Titans védője, Kevin Byard csípett el. Majd bemutatta azt a fajta ünneplést, amelytől minden Cowboys-(nem divat)drukkernek borsódzik a háta és talán a keze is ökölbe szorul: odarohant a pálya közepén található csillagalakú Cowboys-logóra, majd táncot lejtett. Ezt először 2000-ben egy bizonyos Terrell Owens mutatta be még a San Francisco elkapójaként, amellyel akkor jókora botrányt kavart, igaz, ő legalább nem táncolt. A sors fintora, hogy TO néhány évvel később a Dallas játékosa lett.

Akkor Owens és most Byard is megszegte a csapatsportok íratlan etikai kódexét, a Cowboys játékosai nem is nézték jó szemmel az esetet.

Más kérdés, hogy talán ennek is szerepe volt abban, hogy a Tennessee a második negyedben megfordította a mérkőzést és bár a nagyszünet előtt a hazai együttes még tudott egyenlíteni, a harmadik és a negyedik negyedben már csak a Titans szerzett pontot és ezzel 28-14-re győzött.

NFL, 9. játékhét:
Dallas Cowboys-Tenessee Titans 14-28
vasárnap játszották:
New Orleans Saints-Los Angeles Rams 45-35
New England Patriots-Green Bay Packers 31-17
Denver Broncos-Houston Texans 17-19
Seattle Seahawks-Los Angeles Chargers 17-25
Buffalo Bills-Chicago Bears 9-41
Cleveland Browns-Kansas City Chiefs 21-37
Miami Dolphins-New York Jets 13-6
Minnesota Vikings-Detroit Lions 24-9
Washington Redskins-Atlanta Falcons 14-38
Carolina Panthers-Tampa Bay Buccaneers 42-28
Baltimore Ravens-Pittsburgh Steelers 16-23
csütörtökön játszották:
San Francisco 49ers-Oakland Raiders 34-3