NBA: országos rekordot dobott a Denver játékosa - videó

Boston Celtics v Denver Nuggets GettyImageRank2 SPORT BASKETBALL NBA
DENVER, CO - NOVEMBER 05: Jamal Murray #27 of the Denver Nuggets drives to the basket against Al Horford #42 of the Boston Celtics in the first quarter at the Pepsi Center on November 5, 2018 in Denver, Colorado. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Matthew Stockman/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A nyugati konferenciában második helyen álló Denver Nuggets hazai pályán legyőzte a Boston Celtics csapatát, míg a Golden State a jól rajtoló Memphis Grizzlies ellen nyert az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) legutóbbi játéknapján.

A Nuggets az első negyedet még 15 ponttal elveszítette a Boston ellen, a következő hármat viszont összesen 23-mal nyerte és megszerezte szezonbeli kilencedik győzelmét. A hazaiak irányítója, Jamal Murray 48 pontot szórt, ennyit még sosem szerzett kanadai játékos az NBA-ben, a korábbi csúcsot a Minnesota bedobója, Andrew Wiggins tartotta 47-tel.

A 48-ból 19-et a negyedik negyedben dobott:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@jmglitxh27 caught fire in the 4th, scoring 19 of his career-high 48, for the @nuggets!

NBA (@nba) által megosztott bejegyzés,

Szintén karriercsúcsot szórt a Chicago hátvédje, Zach LaVine, aki 41 pontjával vezette győzelemre csapatát a New York Knicks otthonában, valamint a győztes büntetőt is ő süllyesztette el.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@zachlavine8 goes off for 41 in the @chicagobulls double-OT victory!

NBA (@nba) által megosztott bejegyzés,

Orlandóban is láthattak meccsnyerő dobást a szurkolók, nagy örömükre hazai játékostól. Evan Fournier két másodperccel a vége előtt, 100-100-as állásnál kapta meg a labdát, majd hidegvérrel értékesítette a távoli tempót, megszerezve a győzelmet a Magicnek.

A Golden State Warriors gépezete a nagyszünetig akadozott a Memphis Grizzlies ellen, de a másodikra összeállt a címvédő és végül 16 ponttal győzött, köszönhetően a csapat védjegyévé váló harmadik negyed eleji "robbantásnak".

Eredmények:
Detroit Pistons-Miami Heat 115-120 - hosszabbítás után
New York Knicks-Chicago Bulls 115-116 - hosszabbítás után
Golden State Warriors-Memphis Grizzlies 117-101
Denver Nuggets-Boston Celtics 115-107
Indiana Pacers-Houston Rockets 94-98
Orlando Magic-Cleveland Cavaliers 102-100
Oklahoma City Thunder-New Orleans Pelicans 122-116
Utah Jazz-Toronto Raptors 111-124
Los Angeles Clippers-Minnesota Timberwolves 120-109