James 51 pontot szórt ex-csapatának, megint kikapott a GSW

Portland Trail Blazers v Los Angeles Lakers GettyImageRank2 SPORT BASKETBALL NBA
LOS ANGELES, CA - NOVEMBER 14: LeBron James #23 of the Los Angeles Lakers celebrates his basket with Josh Hart #3 during a 126-117 Laker win at Staples Center on November 14, 2018 in Los Angeles, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Harry How/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
LeBron James 51 pontot szerzett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján, s jelenlegi csapata, a Los Angeles Lakers 113-97-re nyert volt klubja, a Miami Heat otthonában.

James 2010 és 2014 között négy idényen át játszott a Miamiban, amellyel két bajnoki címet nyert. Idén igazolt a Lakershez, az 51 pontos teljesítmény esetében idénycsúcsot jelent - ráadásként klubrekord is egyben, hiszen Lakers-játékos még soha nem dobott ennyit a Heatnek -, karrierje során azonban már 12. alkalommal "termelt" 50 pont felett.

A sérült Steph Curry, illetve Draymond Green nélkül kiálló Golden State Warriors sorozatban a harmadik mérkőzését veszítette el, ezúttal a San Antonio Spurs bizonyult jobbnak a címvédőnél, amely három vesztes összecsapás után tudott újra nyerni. A Spursben LaMarcus Aldridge 24 pontos és 18 lepattanós masszív dupla-duplát jegyzett.

Ezzel a Patty Mills-triplával dőlt el a mérkőzés:

A bajnokcsapat ezzel nullával zárta a texasi körutazást, miután a Spurs előtt a Houston Rockets és a Dallas Mavericks is legyőzte őket. A GSW utoljára idén márciusban veszített zsinórban három meccset, amikor ugyancsak nem számíthattak a kétszeres MVP Stephen Curryre.

A New York Knicks csapatát hazai pályán 131-117-re legyőző Orlando Magic elmondhatja magáról, hogy a Lakers elleni szombati 130-117-es sikerre együtt a franchise történetében először ért el két egymást követő meccsen 130 pontot a csapat.

Eredmények:
Miami Heat-Los Angeles Lakers 97-113
Minnesota Timberwolves-Memphis Grizzlies 87-100
Orlando Magic-New York Knicks 131-117
Washington Wizards-Portland Trail Blazers 109-119
San Antonio Spurs-Golden State Warriors 104-92