Potyogtak a dupla-duplák az NBA-ben

Horizontal
(FILES) In this file photo taken on October 19, 2018 Kevin Durant (L) of the Golden State Warriors tries to calm down teammate Draymond Green after a foul in the second half of a NBA game against the Utah Jazz in Salt Lake City, Utah. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Gene Sweeney Jr./Getty Images/AFP - Durant said his recent bust-up with teammate Draymond Green will not be a factor as he debates whether to stay with the franchise in 2019. The 30-year-old's future with the Warriors came under scrutiny last week following a row with Green during a defeat by the Los Angeles Clippers. (Photo by Gene Sweeney Jr. / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)
Vágólapra másolva!
A címvédő Golden State Warriors hazai pályán egyetlen ponttal győzte le a Sacramento Kings csapatát, amiben elévülhetetlen érdemei voltak az idény eddigi legjobb meccsét játszó Kevin Durantnek.

A GSW sztárja 44 pontot és 13 lepattanót szerzett, mindezt úgy, hogy kereken ötven százalékkal tüzelt a mezőnyből abban a 40 percben, amit a pályán töltött. A szoros eredményben szerepet játszhatott a bajnok szakvezetője, Steve Kerr továbbra sem számíthat három kezdőjátékosára: Draymond Green, Stephen Curry és DeMarcus Cousins is kihagyta a találkozót sérülés miatt.

Klay Thompson meccset eldöntő kosara:

A borzasztóan gyenge 4-14-es mérleggel álló Cleveland Cavaliers ezúttal nagy skalpot gyűjtött be, miután hazai parketten 117-108-ra verte a Houston Rockets csapatát. A Cavs vezére Tristan Thompson volt, aki 16 pontja mellé 22 lepattanót tett be a közösbe.

Ugyancsak 22 lepattanót szedett össze a Minnesota centere, Karl-Anthony Towns is, csakhogy ő 35 ponttal egészítette ki a teljesítményét, így nem csoda, hogy a Timberwolves tizenöt ponttal legyőzte a Chicagót.

Jutott még egy izmos dupla-dupla a játéknapra, mit Giannis Antetekoumpo szállította: a Milwaukee Bucks rettegett óriása a San Antonio elleni pontesőben tartott 34 ponttal és 18 lepattanóval ékes ernyőt csapata feje fölé. A pluszban kiosztott nyolc gólpassz pedig már csak hab a tortán.

Itt éppen nem passzolt Giannis:

Született egy tripla-dupla is a játéknapon, amit - micsoda meglepetés - Russel Westbrook könyvelhetett el. Másnak azonban nem örülhetett, mert az ő 16 pontja, 12 asszisztja és 10 lepattanója ellenére is kikapott az Oklahoma City Thunder.

Eredmények, NBA, alapszakasz:
Golden State Warriors–Sacramento Kings 117-116
Cleveland Cavaliers–Houston Rockets 117-108
Minnesota Timberwolves–Chicago Bulls 111-96
Milwaukee Bucks–San Antonio Spurs 135-129
Oklahoma City Thunder–Denver Nuggets 98-105
Washington Wizards–New Orleans Pelicans 124-114
Dallas Mavericks–Boston Celtics 113-104