Ennyi triplát még soha nem láttak Utahban

Utah Jazz v Charlotte Hornets GettyImageRank3 SPORT BASKETBALL NBA
CHARLOTTE, NC - NOVEMBER 30: Donovan Mitchell #45 of the Utah Jazz shoots the ball against the Charlotte Hornets during their game at Spectrum Center on November 30, 2018 in Charlotte, North Carolina. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Streeter Lecka/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Klubrekordot jelentő húsz hárompontost szerzett a Utah Jazz az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján, melyen 34 ponttal kerekedett a vendég San Antonio Spurs fölé.

A Jazz utoljára november 9-én a Boston Celtics ellen tudott győzni hazai pályán, ezúttal viszont a Spursnek esélye sem volt megállítani őket. 2010 után először lépett újra pályára a Jazz színeiben a saját közönsége előtt a csapathoz visszatérő Kyle Korver, aki 15 ponttal (3/4 tripla) jelentkezett be. A hárompontos vonal ezúttal az egész csapatnak nagy barátja volt: 33 kísérletből 20 esett be a vendégek gyűrűjébe, ami a franchise-rekord Salt Lake Cityben.

A termelésből összesen tíz játékos vette ki a részét, ami szintén nem hétköznapi.

A 4-20-as győzelem-vereség mutatóval álló, ligautolsó Phoenix Suns ezúttal Sacramentóban alkotott maradandót: az arizonaiak az első negyedben mindössze 9 pontig jutottak, és miután a hazaiak 36-tal válaszoltak erre, gyakorlatilag 12 perc alatt el is dőlt a mérkőzés. A Suns az utóbbi tíz meccséből egyetlen egyet tudott megnyerni.

A Portlandet verő Dallas viszont sorozatban nyolcadik hazai sikerét aratta, amire a bajnoki címmel végződött 2010/11-es szezon óta nem volt példa. A Trail Blazersben a háromszoros All Star-válogatott Damian Lillard 33 ponttal zárt, a texasiaknál pedig ezúttal is a szlovén csodagyerek, Luka Doncic villogott, aki 21 ponttal és 9 lepattanóval zárt.

Az Indiana Pacers elrontotta Jim Boylen vezetőedző bemutatkozását a chicagói kispadon, a Bulls 5/20-as mérleggel a második legrosszabb csapat a mezőnyben.

Eredmények:
Utah Jazz-San Antonio Spurs 139-105
Indiana Pacers-Chicago Bulls 96-90
Miami Heat-Orlando Magic 90-105
Dallas Mavericks-Portland Trail Blazers 111-102
Phoenix Suns-Sacramento Kings 105-122