Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi hokiliga (NHL) legutóbbi játéknapja is a címvédő Washington Capitals orosz szupersztárjáról, Aleksz Ovecskinről szólt, aki sorozatban második meccsén ütött mesterhármast.

A Capitals a Carolina Hurricaneshez látogatott és már 4-1-es hátrányban is volt, de Ovecskin kettő, valamint Tom Wilson és Nic Dowd góljaival fordított, viszont a Hurricanes is tudott egyenlíteni. A hosszabbításban nem született gól, a szétlövésben végül Jakub Vrana döntött a címvédő javára.

Ovecskin megszerezte pályafutása 22. mesterhármasát, ami az örökranglista 11. helyét jelenti, szezonbeli 28 találatával pedig toronymagasan vezeti a góllövőlistát,

és ha ilyen ütemben termel továbbra is (31 meccs, 28 gól), akkor elképesztő számot érhet el az idény végére.

A Pittsburgh Penguins 5-3-ra győzött otthon a Boston Bruins ellen. 2016 és 2017 bajnokának cserekapusa, Casey DeSmith 48 védéssel segítette csapatát a sikerhez. Brandon Carlo lövését viszont nem tudta hárítani, a hátvéd 116 gól nélküli találkozó után volt eredményes.

Több mérkőzés is túlórában dőlt el. A New Jersey Devils háromgólos hátrányt dolgozott le a tavalyi újonc Vegas Golden Knights ellen, a hosszabbításban pedig a győzelmet is megszerezte Nico Hischier révén. Az Arizona is a ráadásban győzte le a New York Rangerst, a hirtelen halálban Derek Stepan köszönt be egykori csapatának. A Winnipeg Mark Scheifele duplájával verte a Chicagót, a center döntött a hosszabbításban. A St. Louis Blues úgy nyert túlorában a Colorado ellen, hogy emberhátrányban volt, de Ryan O'Reilly-t ez sem zavarta, ő egyébként karrierje első hat évét a denverieknél töltötte.

Eredmények, NHL:
Carolina Hurricanes-Washington Capitals 5-6 - szétlövés után
New Jersey Devils-Vegas Golden Knights 5-4 - hosszabbítás után
New York Rangers-Arizona Coyotes 3-4 - hosszabbítás után
Pittsburgh Penguins-Boston Celtics 5-3
Detroit Red Wings-Ottawa Senators 2-4
Chicago Blackhawks-Winnipeg Jets 3-4 - hosszabbítás után
Edmonton Oilers-Philadelphia Flyers 4-1
St. Louis Blues-Colorado Avalanche 4-3 - hosszabbítás után