Vágólapra másolva!
Az NFL 15. játékhete egy megtervezett és egy rögtönzött ünneplésről marad majd emlékezetes. És persze arról, hogy a szedett-vedett bajnokcsapat legyőzte az elsőszámú trónkövetelőt, a Patriots pedig zsinórban másodszor is kikapott.

Újra csúcson a Chicago, de főleg az egyik játékosa

A Chicago Bears otthon fogadta ősi ellenségét, a vergődő Green Bay Packers csapatát. A két együttes rivalizációja a legrégebbi az NFL-ben, azonban az elmúlt években igencsak egyoldalú volt a Packers javára. Idén viszont fordult a kocka, és bár az idei első találkozójukat szeptemberben a Green Bay megnyerte Aaron Rodgers hősies negyedik negyedével, azóta sok minden történt. A Bears gyakorlatilag végig vezetett ezen a meccsen, és bár a Packers egyenlített a harmadik negyedben, nem forgott veszélyben a hazai győzelem. Rodgers eladott labda nélküli sorozata is megszakadt.

A Bears győzött, ezzel 2010 óta először nyerte meg csoportját, és bebiztosította a helyét a rájátszásban. Az igazi show azonban a meccs után jött. A Chicago támadófalembere, Charles Leno Jr. úgy gondolta, egy győzelem az ősi rivális ellen tökéletes alkalom lehet a lánykérésre.

A hölgy igent mondott, teljes az öröm Chicagóban.

Soha ne becsüld le egy bajnok szívét!

A mondat Rody Tomjanovich kosáredzőtől származik, miután 1995-ben az NBA-ben megvédte a bajnoki címet a lesajnált Houston Rocketscel. A Philadelphia Eagles ugyan még nagyon messze van az ismétléstől, de ezt a csapatot is rengetegszer leírták, igaz, tett érte a bajnok. Az elképesztő sérüléshullám sem segítette őket, legutóbb a kezdőirányító, Carson Wentz vált ki csigolyatörés miatt. Megint eljött a tavalyi hős, Nick Foles ideje, az ellenfél viszont az idei év talán legrettegettebb csapata, a sokszor megállíthatatlannak tűnő Los Angeles Rams volt.

Annak ellenére, hogy az Eagles a regnáló bajnok, a bukmékerek két touchdownos különbséget jósoltak a kaliforniai csapat javára.

Foles viszont jött, látott, és megint nyert, ehhez jókora segítséget kapott a 160 yardnyi elkapást bemutató Alshon Jefferytől, aki mindenkivel szemben uralta a légteret, legyen szó csapattársról vagy ellenfélről.

A döntetlenre végződő első félidő után az Eagles egy 17-0-s harmadik negyeddel robbantott, és hiába kapaszkodott a trónkövetelő, a bajnok visszaverte a támadást. Az oddsok szerint ez az eredmény az év második legnagyobb meglepetése, valamint az Eagles legnagyobb papírformát borító győzelme 1995 óta. Ráadásul a közvetlen riválisok közül sokan kikaptak, így a Philly a 7-7-es mérlegével még bőven versenyben van a rájátszásért. Tomjanovich mester örökérvényű igazsága ismét bizonyítást nyert.

Ha jó a kedved, csapj a bíró fenekére!

A Pittsburgh Steelers kulcsfontosságú meccsen fogadta az elmúlt 15 évének legkomolyabb ellenfelét, a New England Patriotsot. A két csapat szinte uralja az AFC főcsoportot, valamelyikük szinte mindig ott van a Super Bowlban. Ezúttal az alapszakaszban futottak össze, egy olyan rangadón, ami a playoff kiemelések miatt volt fontos.

Egy esetleges vereséggel a Steelers jókora hátrányba kerülhetett volna a versenyben, a Patriots pedig elveszíthette az első két hely egyikét, ami egyébként szabad hetet jelentene.

A Steelers-védelem az első negyedbeli figyelemzavaron kívül remekelt, és megfogta a Tom Brady vezette New England támadásait. Apropó, megfogás. A Pittsburgh linebackere, Bud Dupree kitörő örömmel fogadott egy bírói ítéletet:

A hazaiak védelme a régi időket idézte, és mindössze 10 pontot engedett a Patsnek, ami végül győzelmet ért.

Védők a csúcson

Habár 41 pontot kapott a Miami a Minnesotától, a Dolphins söprögetője, Reshad Jones elképesztő ütközését muszáj kiemelni.

Csapattársa, az újonc Minkah Fitzpatrick megszerezte élete első touchdownját.

A szezon nagy részét kihagyó Deion Jones is szerzett hat pontot az Atlantának.

A New England védelme sem volt olyan rossz, mint már sokszor, de most a speciális egységről emlékezzünk meg ezzel az elképesztő artistaparádéval.

Erre inkább nem is írunk semmit, az érintetteket kellene megkérdezni, mi történt.

Eredmények:
Los Angeles Rams-Philadelphia Eagles 23-30
Chicago Bears-Green Bay Packers 24-17
Buffalo Bills-Detroit Lions 14-13
Baltimore Ravens-Tampa Bay Buccaneers 20-12
Atlanta Falcons-Arizona Cardinals 40-14
Cincinnati Bengals-Oakland Raiders 30-16
New York Giants-Tennessee Titans 0-17
Minnesota Vikings-Miami Dolphins 41-17
Jacksonville Jaguars-Washington Redskins 13-16
Indianapolis Colts-Dallas Cowboys 23-0
San Francisco 49ers-Seattle Seahawks 26-23 - hosszabbítás után
Pittsburgh Steelers-New England Patriots 17-10
szombaton játszották:
New York Jets-Houston Texans 22-29
Denver Broncos-Cleveland Browns 16-17
pénteken játszották:
Kansas City Chiefs-Los Angeles Chargers 28-29