Vágólapra másolva!
Pályafutása 300. győzelmét aratta Carey Price, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Montreal Canadiens kapusa: a 12. szezonjában járó hálóőr az Arizona Coyotes otthonában 2-1-re megnyert összecsapáson 36 védéssel járult hozzá csapata sikeréhez.

Az előző szezonban nagydöntős Vegas Golden Knightsban a kapus Marc-Andre Fleury karrierje 424. sikerét ünnepelte, ezzel posztján az örökrangsorban feljött a kilencedik helyre.

A Tampa Bay Lightning sorozatban 11. mérkőzésén szerzett pontot, a floridaiak ezúttal a Calgary Flames otthonában diadalmaskodtak szétlövés után, Steven Stamkos az együttes sztárjátékosa 700. NHL-mérkőzését góllal ünnepelte.

Auston Matthews, a Toronto Maple Leafs 21 éves támadója négy ponttal, két-két góllal és gólpasszal vette ki a részét a Florida Panthers 6-1-s legyőzéséből. A kanadai együttesből még a négy gólpasszt adó Morgan Rielly emelkedett ki.

Pályafutása 300. győzelmét aratta Carey Price, a Montreal Canadiens kapusa Forrás: AFP/2018 Getty Images/Christian Petersen

A Winnipeg Jetsben a kapus Connor Hellebuyck 41 védéssel, a csatár Nikolaj Ehlers pedig mesterhármassal járult hozzá csapata sikeréhez a San Jose Sharks otthonában. A kaliforniai gárda sorozatban az ötödik vereségét szenvedte el.

Továbbra is bombaformában van Bryan Rust, a Pittsburgh Penguins játékosa: a 26 éves hokis duplájával nyert a csapat a Minnesota Wild vendégeként, a csatár legutóbbi hat fellépésén nyolcszor volt eredményes.

Eredmények:

San Jose Sharks-Winnipeg Jets 3-5
Dallas Stars-Chicago Blackhawks 2-5
Vancouver Canucks-St. Louis Blues 5-1
Vegas Golden Knights-New York Islanders 4-2
Calgary Flames-Tampa Bay Lightning 4-5 - szétlövés után
Arizona Coyotes-Montreal Canadiens 1-2
Boston Bruins-Anaheim Ducks 3-1
Toronto Maple Leafs-Florida Panthers 6-1
Philadelphia Flyers-Nashville Predators 2-1
Pittsburgh Penguins-Minnesota Wild 2-1
Carolina Hurricanes-Detroit Red Wings 1-4
Columbus Blue Jackets-New Jersey Devils 2-1