James Harden továbbra is emberfeletti formában van

Houston Rockets v Washington Wizards GettyImageRank2 SPORT BASKETBALL NBA
WASHINGTON, DC - NOVEMBER 26: James Harden #13 of the Houston Rockets dribbles the ball against the Washington Wizards in the first half at Capital One Arena on November 26, 2018 in Washington, DC. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Rob Carr/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
James Harden a maga módján ünnepelte meg, hogy 2018 utolsó napján is pályára léphetett, de kollégája, Russel Westbrook is úgy érezte, hogy emlékezetessé kell tennie hétfő esti fellépését. Könnyű meccsen győzött a címvédő Golden State Warriors, és általában remekeltek a hazai pályán játszó csapatok.

James Harden félelmetes formában robbant be az új évbe: a Houston Rockets szupersztárja 43 pontos, 10 lepattanós és 13 gólpasszos produkcióval szállított tripla-duplát, de ez a legkevésbé érdekes statisztika a hétfő esti munkájával kapcsolatban. A "Szakáll" sorozatban tizedik meccsén jutott 30 pont fölé, ugyancsak zsinórban a nyolcadik meccsén ért el legalább 35 pontot, amivel beállította az NBA vonatkozó rekordját, és, ha már átöltözött, akkor sorozatban a negyedik mérkézésén érte el a negyven pontot. Ezek után nem is lehetett kérdés, hogy a Rockets legyőzte a Memphis Grizzliest.

És még egy statisztika: az elmúlt harminc évben Harden a harmadik játékos Michael Jordan és Kobe Bryant mellett, aki képes volt egy tíz meccses sorozatban elérni a 400 pontot.

A szilveszteri játéknap egyetlen idegenbeli győzelmét a bajnok Golden State Warriors szállította, igaz, kevesen fogadtak volna rá, hogy a liga leggyengébb csapata, a Phoenix Suns meg tudja állítani Curryéket. Említett játékos egyébként 34 ponttal (5/9 tripla) zárt, míg Kevin Durant 25-öt tett be a közösbe.

Egy kis Curry-show:

A Warriorsz kereken ötven százalékkal (14/28) dobta a triplákat, és papírforma szerint verte meg sorozatban tizenhetedik alkalommal az arizonaiakat.

A San Antonio a harmadik negyedben felmutatott szinte tökéletes támadójátékkal, a 12 perc alatt szerzett 46 pontra támaszkodva verte a Bostont, míg az Oklahoma az újabb tripla-duplát (32 pont, 11-11 gólpassz és lepattanó) jegyző Russel Westbrook vezérletével vett elégtételt a Dallason az egy nappal korábbi vereségért.

Eredmények:
Houston Rockeets–Memphis Grizzlies 113-101
Phoenix Suns–Golden State Warriors 109-132
San Antonio Spurs–Boston Celtics 120-111
Oklahoma City Thunder–Dallas Mavericks 122-102
Indiana Pacers–Atlanta Hawks 116-108
Charlotte Hornets–Orlando Magic 125-100
New Orleans Pelicans–Minnesota Timberwolves 123-114