Vágólapra másolva!
A Columbus Blue Jackets hosszabbításban 4-3-ra győzött a Florida Panthers otthonában az észak-amerikai profi hokiliga (NHL) legutóbbi játéknapján. A mindent eldöntő találatot a hátvéd Seth Jones szerezte, de amit előtte Pierre-Luc Dubois művelt, az egészen lenyűgöző.

A ráadásban a Jackets azonnal magához ragadta a kezdeményezést. Artemij Panarin indította a bal szélen Pierre-Luc Dubois-t, őt viszont fellökte Jonathan Huberdeau. A 20 éves játékost azonban így sem lehetett megállítani, térden csúszva is középre tudott passzolni, ahol érkezett Seth Jones, és eldöntötte a meccset.

Los Angelesben idén nincs túl sok okuk a szurkolóknak és a játékosoknak az örömre, a Kings ugyanis messze alulmúlja a várakozásokat és az utolsó helyeken botladozik. Az Edmonton Oilers ellen viszont minden összejött 2012 és 2014 bajnokának, ráadásul a csapat két ikonikus alakja, a kapitány Anze Kopitar és a kapus Jonathan Quick is 300-at ünnepelhetett. Előbbi ennyi gólnál jár NHL-es pályafutása során, utóbbi pedig ennyi győzelmnél tart legutóbbi sikerével.

View this post on Instagram

No. 300 is a beauty for @anzekopitar.

A post shared by NHL (@nhl) on

Egy másik kaliforniai csapat, a San José Shark komoly skalpot gyűjtött be, miután 5-2-re nyert a ligaelső Tampa Bay Lightning ellen, ezzel megszakította ellenfele 16 meccses pontszerző sorozatát.

Eredmények, NHL:
Ottawa Senators–Minnesota Wild 3–4
Philadelphia Flyers–Calgary Flames 2–3 – hosszabbítás után
Boston Bruins–Buffalo Sabres 2–1
Florida Panthers–Columbus Blue Jackets 3–4 – hosszabbítás után
Montreal Canadiens–Nashville Predators 1–4
Toronto Maple Leafs–Vancouver Canucks 5–0
St. Louis Blues–New York Islanders 3–4
Los Angeles Kings–Edmonton Oilers 4–0
San Jose Sharks–Tampa Bay Lightning 5–2