NHL: zsinórban hetedszer győzött a Vegas

Vegas Golden Knights v Arizona Coyotes GettyImageRank2
GLENDALE, ARIZONA - DECEMBER 30: Brandon Pirri #73 of the Vegas Golden Knights celebrates with teammates on the bench after scoring against the Arizona Coyotes during the third period of the NHL game at Gila River Arena on December 30, 2018 in Glendale, Arizona. The Golden Knights defeated the Coyotes 5-1. Christian Petersen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A tavalyi csodaújonc Vegas Golden Knights 4-2-re győzött hazai pályán a New York Rangers ellen az észak-amerikai profi hokiliga (NHL) legutóbbi játéknapján.

A Golden Knights a tavalyi döntőzés után bukdácsolva kezdte a szezont, de decemberben formába lendült, ami kitart januárra is. A Rangers ellen sorozatban a hetedik sikerét aratta az együttes, és a nyugati főcsoportot vezető Calgaryval azonos pontszámmal áll.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

It's all in the form and @jonmarchessault's form is perfection.

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

Az éllovas Tampa magabiztosan, 4-0-ra verte a vendég Columbust. A hazaiaknál Andrej Vasziljevszkij 31 védést mutatott be, míg Brayden Point két góllal és egy gólpasszal járult hozzá a győzelemhez. Az NHL pontlistáját vezető Nyikita Kucserov egyszer lőtt a kapuba és egy gólpasszt adott, míg a negyedik találatot Mathieu Joseph szerezte.

Szintén 4-0-s győzelmet aratott kedden a Boston Bruins, melynek kapusa, Tuuka Rask 24 védést mutatott be a Minnesota Wild ellen. A sorozatban ötödször győztes Bruinsban Patrice Bergeron és Brad Marchand egyaránt három pontot szerzett.

A Pittsburgh is remekel az utóbbi időszakban, ennek ezúttal a Florida látta kárát. A Penguins kapujában Matt Murray 37 lövésből 36-ot védett, a másik oldalon pedig társai ötször is betaláltak a Panthers hálójába.

A címvédő Washington elsősorban Jakub Vrana és T.J. Oshie két-két góljával verte a gyengélkedő Philadelphiát, melynek ez volt sorozatban a nyolcadik veresége.

Eredmények:
Tampa Bay Lightning-Columbus Blue Jackets 4-0
Boston Bruins-Minnesota Wild 4-0
Buffalo Sabres-New Jersey Devils 5-1
New York Islanders-Carolina Hurricanes 3-4
Pittsburgh Penguins-Florida Panthers 5-1
Washington Capitals-Philadelphia Flyers 5-3
Detroit Red Wings-Montreal Canadiens 2-3
St. Louis Blues-Dallas Stars 1-3
Winnipeg Jets-Colorado Avalanche 7-4
Vegas Golden Knights-New York Rangers 4-2
San Jose Sharks-Edmonton Oilers 7-2