Társoldalunk:

NBA: az év bénázását mutatta be a világ egyik legjobbja - videó

2019.01.22. 08:16

Tizenegy mérkőzést játszottak az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) egyik piros betűs játéknapján, a Martin Luther King-napon. A címvédő Golden State erődemonstrációt tartott a LeBron Jamest még mindig nélkülöző Los Angeles Lakers otthonában.

A Warriors kétszeres MVP-je, Steph Curry finoman szólva is csak szenvedett a Lakers ellen, mindössze 11 pontot dobott (azért kiosztott 12 gólpasszt), ráadásul nemcsak a meccs, de az év legnagyobb bénázását hozta össze a harmadik negyedben, amikor zsákolni akart, de elcsúszott, majd dobott egy rá egyáltalán nem jellemző homályt.

Szerencséjére a Warriors ekkor már hatalmas előnnyel vezetett, köszönhetően a megőrülő Klay Thompsonnak, aki 44 pontot szerzett, közte 10 triplával, amelyeket zsinórban, kihagyott kísérlet nélkül szerzett, ezzel beállította Ty Lawson NBA-csúcsát. Az egyedüli rekord akkor lett volna meg, ha bedobja a tizenegyediket is, azt azonban kihagyta, akárcsak anno Lawson.

A Houston Rockets az utóbbi időben jó formába került a nehéz szezonkezdés után, amiért egyetlen ember, az UFO-módban játszó James Harden a felelős. Most azonban nagy zakót kapott a Rockets Philadelphiában, és bár a hátvéd zsinórban huszadik meccsén is eljutott 30 pontig, ezúttal nem a teljesítményére, hanem a Joel Embiidtől kapott hatalmas sapkára, majd megalázó lenézésre fog emlékezni mindenki.

De legalább fellélegezhet a Houston, ugyanis sikerült megszabadulnia Carmelo Anthonytól, akit némi készpénzzel együtt Chicagóba cserélt a csapat. Valószínűleg a Bullsnál sem fog pályára lépni, a hírek szerint az együttes azonnal kiteszi a keretből a tízszeres All-Star válogatott csatárt, aki szabadon igazolhat majd akárhova.

Hiába hozott össze tripla-duplát minden idők második legfiatalabbjaként Luka Doncic (18 pont, 11 lepattanó, 10 gólpassz), a Dallas Mavericks kikapott Milwaukee-ban, ahol Giannis Antetokounmpo ismét parádézott (31 pont, 15 lepattanó, 5 gólpassz).

Eredmények:
Brooklyn Nets-Sacramento Kings 123-94
New York Knicks-Oklahoma City Thunder 109-127
Cleveland Cavaliers-Chicago Bulls 88-104
Washington Wizards-Detroit Pistons 101-87
Milwaukee Bucks-Dallas Mavericks 116-106
Atlanta Hawks-Orlando Magic 103-122
Memphis Grizzlies-New Orleans Pelicans 85-105
Boston Celtics-Miami Heat 107-99
Philadelphia 76ers-Houston Rockets 121-93
Utah Jazz-Portland Trail Blazers 104-109
Los Angeles Lakers-Golden State Warriors 111-130