Társoldalunk:

Végre megtörtént, amire minden dallasi és európai kosárszerető várt

2019.01.23. 09:36

Az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) legutóbbi játéknapján a Dallas Mavericks 106-98-ra legyőzte a Los Angeles Clipperst.

A mérkőzésen volt egy olyan támadás, ami talán az összes európai, valamint dallasi szurkoló szívét megmelengette. Bő egy perccel a harmadik negyed vége előtt, egyenlő állásnál Luka Doncic, a csapat szlovén csodaújonca egy óriási keresztpasszal megtalálta a sarokban álló 40 éves klublegendát, Dirk Nowitzkit, aki bevágta a hárompontost.

Amikor a Dallas a 2018-as újoncbörzén kiválasztotta Doncicot, minden szurkolóban megfogalmazódott a gondolat, hogy ennél jobb helyre nem is kerülhetett volna, hiszen minden idők legjobb európai játékosa lesz a mentora, és talán ő lehet az, aki elfoglalja Nowitzki trónját. Eddig azonban nem sokat tudtak együtt játszani, a veterán német magasember ugyanis a szezon nagyobb részét kihagyta, ráadásul sajnos annyira megöregedett, hogy lassúsága miatt szinte pályán sem lehet tartani. De egy-két triplára még mindig jó, és amikor Doncic egy ilyen passzal szolgálja ki, az biztos, hogy mosolyt csal a rajongók arcára akár Dallasban, akár Európában.

Doncicnak egyébként nem mindig kellenek a társak, egyedül is tud varázsolni (persze az a zárás DeAndre Jordantől jól jött):

Eredmények:
Toronto Raptors-Sacramento Kings 120-105
Oklahoma City Thunder-Portland Trail Blazers 123-114
Dallas Mavericks-Los Angeles Clippers 106-98
Phoenix Suns-Minnesota Timberwolves 118-91