Először táncolhatnak férfi cheerleaderek a Super Bowlon

Arizona Cardinals v Los Angeles Rams GettyImageRank2 SPORT HORIZONTAL DANCING American Football - Sport USA STADIUM California City Of Los Angeles CHEERLEADER Color Image Photography Dancer Los Angeles Memorial Coliseum Arizona Cardinals NFL Los Angeles R
LOS ANGELES, CA - SEPTEMBER 16: Los Angeles Rams cheerleader Napoleon Jinnies dances during the game against the Arizona Cardinals at Los Angeles Memorial Coliseum on September 16, 2018 in Los Angeles, California. Harry How/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Quinton Peron és Napoleon Jinnies személyében vasárnap éjszaka először léphet pályára férfi táncos a cheerleaderek között a Super Bowlok történetében. 

A két résztvevő csapat, a New England Patriots és a Los Angeles Rams tánckarai szórakoztatják majd a nézőket a játékmegállítások alatt. Míg előbbi egységnél nincs semmi látnivaló, addig utóbbi csapatban Quinton Peron és Napoleon Jinnies személyében két fiatalember hívja fel magár a figyelmet: a Super Bowlok történetében ők az elsők, akik beférkőztek az eddig színtiszta női mezőnybe.

Napoleon Jinnies az egyik férfi táncos Forrás: AFP/2018 Getty Images/Harry How

Peron és Jinnies mindketten képzett táncosok – ami elengedhetetlen alapvetés ahhoz, hogy valaki bekerüljön egy NFL-csapat táncosai közé –, márciusban csatlakoztak a Rams cheerleader-csapatához.

Míg a közép- és főiskolai csapatok cheerleaderei között már nem újdonság a fiúk jelenléte, addig a profi csapatok mellett eddig csak kiegészítő szerepet kaptak, mint a veszélyes, kaszkadőrmutatványok végrehajtói. A TMZ amerikai bulvárlap kutatása szerint 1987-ben az Atlanta Falcons NFL-csapatának cheerleaderei között 12 lány mellett ugyanennyi fiú szórakoztatta a nagyérdeműt.

Quinton Peron, a másik férfi a tánckarban Forrás: AFP/2018 Getty Images/Harry How

A Rams egyébként élen jár a társadalmi tabuk ledöntésében. 1946-ban ők voltak az elsők, akik Kenny Washington személyében leigazoltak egy afro-amerikai játékost, 2014-ben pedig először adtak szerződést egy nyíltan meleg focistának, Michael Samnek.

Peron és Jinnies példája máris ragadós: jövőre már a New Orleans Saints táncosai, a Saintsations tagjai között is legy egy fiú, Jesse Hernández személyében, akinek az édesanyja olvasott Peronékról és az ő unszolására jelentkezett a fiú, akit fel is vettek a tánckarba.