Vágólapra másolva!
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) nagydöntőjét, az 53. Super Bowlt magyar idő szerint február 4-én, 0.30-kor rendezik Atlantában. A New England Patriots–Los Angeles Rams találkozóján sokakat nem is az érdekel, melyik csapat lesz a bajnok, sokkal inkább a félidei show, illetve a reklámok miatt követik a világ legnézettebb sportműsorát.

A legtöbb hirdető a Super Bowlra külön,

speciális szpottal készül, új, kreatív, gyakran vicces vagy nagyon hatásos reklámot készíttet,

bízván abban, hogy 100 milliók nézik majd (nem is szokás nagyon elkapcsolgatni a meccs szünetében). Milliók vesznek ki szabadságot miatta, mérhetetlen mennyiségben fogy szinte minden enni- és innivaló aznap. Idén egyébként

5 millió 250 ezer dollárt kell lepengetnie annak, aki a Super Bowl szünetében akarja reklámozni termékét vagy szolgáltatását fél percben.

A cégek pedig a reklám bemutatása előtt általában online kiadják, mivel készülnek a nagydöntőre, ezek közül válogattunk. Természetesen sztárokkal a főszerepben.

A Doritos nacho chips reklámjában Jonathan Bennett Chancelor, vagy ismertebb nevén „Chance the Rapper” dolgozza fel a Backstreet Boys klasszikusát.

A Pepsi határozottan több, mint egy oké. Steve Carell amerikai színész, humorista, filmproducer, forgatókönyvíró és filmrendező főszereplésével.

A Planters reklámjában a baseballsztár Alex Rodriguez, azaz A-Rod és a színész Charlie Sheen egyetértenek: Mr. Peanut (Földimogyoró úr) az igazi MVP az idei szezonban.

Jeff Bridges Oscar-díjas színész és Sarah Jessica Parker amerikai színésznő, a Szex és New York sztárja együtt hozzák vissza a Stella Artois ikonikus karaktereit.

A Colgate is kitett magáért, Luke Wilson színész pedig a reklámban is nagyot alakít, ahogy már megszokhattuk tőle.

A Buffy, a vámpírok réme és a Kegyetlen játékok című filmek sztárja, Sarah Michelle Gellar az Olay arckrémével hozza el a horrort az otthonokba.

M&M's reklám Christina Applegate főszereplésével: a Super Bowl is hasonló reakciókat válhat ki, ha nem a kedvenc csapat nyer a végén.