Földöntúli kapusbravúr és horrorsérülés a Flyers-Canucks meccsen - videó

Minnesota WIld v Philadelphia Flyers GettyImageRank3 SPORT ICE HOCKEY national hockey league
PHILADELPHIA, PENNSYLVANIA - JANUARY 14: Carter Hart #79 of the Philadelphia Flyers drops to make a save against the Minnesota Wild at Wells Fargo Center on January 14, 2019 in Philadelphia, Pennsylvania. Drew Hallowell/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Sorozatban nyolcadik győzelmét szerezte a Philadelphia Flyers az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján.

A Flyers ezúttal a Vancouver Canucks csapatát múlta felül hazai pályán 2-1-re, a találatokat Sean Couturier és Jakub Voracek szerezte, a kapuban álló Carter Hart 41 lövést hárított. A 20 éves kapusban a harmadik harmadban volt egy földöntúli bravúrja.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

The Carter Effect.

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

A Philadelphia újabb győzelmével öt pontra került csoportjában a rájátszást érő negyedik helytől azt követően, hogy január elején - a liga legrosszabb mutatójával - még 14 pontra volt a továbbjutástól. A Flyers emellett elsőként érte el a kétezredik győzelmet az NHL első, 1967-es bővítése után érkező csapatok közül.

A találkozón ijesztő sérülést szenvedett Alex Edler, a Canucks svéd hátvédje, akinek a korcsolyája belakadt Jakub Voracek ütőjébe, elesett, és beverte az arcát a jégbe. Egy kis ideig mozdulatlanul feküdt a kapu mellett, végül hordágyon kellett levinni.

"Szívrohamos" meccset játszott egymással a Dallas Stars és az Arizona Coyotes. A harmadik harmadra 2-1-es vendégelőnnyel érkeztek a csapatok, de a Stars 1:19 perc alatt három gólt szerzett. A kétgólos előnyt viszont nem tudta megtartani a hazai együttes, a Coyotes 1:01 alatt egyenlített, de Tyler Seguin hét és fél perccel a vége előtti találata azonban már nem tudott válaszolni.

A Stars csapata a legutóbbi kilenc találkozóján legyőzte az Arizonát, és a szezonban először ötmérkőzéses győzelmi sorozatot hozott össze.

A Los Angeles Kings háromszor egyenlített egygólos hátrányból New Yorkban a Rangers ellen - harmadszorra a 60. perc elején -, majd a vendégcsapat Tyler Toffoli góljával 25 másodperc alatt eldöntötte a hosszabbítást. A Rangers sorozatban harmadszor kapott ki a Kingstől, illetve pályaválasztóként is.

Andreas Johnsson két góllal és két gólpasszal segítette győzelemhez a Torontót. A vesztes Anaheim legutóbbi 18 mérkőzése közül a 16. találkozóján maradt alul.

Eredmények:
Toronto Maple Leafs-Anaheim Ducks 6-1
New York Rangers-Los Angeles Kings 3-4, hosszabbítás után
Philadelphia Flyers-Vancouver Canucks 2-1
Dallas Stars-Arizona Coyotes 5-4