A Rangers bolgár kapusa közel volt az elképesztő rekordhoz - videó

Boston Bruins v New York Rangers GettyImageRank2 SPORT ICE HOCKEY national hockey league
NEW YORK, NEW YORK - FEBRUARY 06: Alexandar Georgiev #40 of the New York Rangers races out of the net after winning a 4-3 shoot-out against the Boston Bruins at Madison Square Garden on February 06, 2019 in New York City. Bruce Bennett/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A New York Rangers 4-1-re legyőzte a vendég Toronto Maple Leafs csapatát az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján.

A hazaiak kapujában a bolgár-orosz származású

Alexandar Georgiev 55 lövést hárított a 23. születésnapján rendezett összecsapáson,

ami a második legtöbb védés a New York Rangers alapszakaszban játszott mérkőzéseinek történetében. A rekord a legendás Mike Richternek a nevéhez fűződik, aki az egyik 1991-es találkozón 59-szer védett.

A liga legjobb mérlegével rendelkező Tampa Bay Lightningban a cserekapus Louis Dominigue 25 védéssel segítette 5-2-es győzelemhez csapatát. A Tampa sorozatban a tizedik mérkőzését nyerte meg, amikor a 26 éves hálóőrre kezdőként számított. Támadásban a kétgólos és egy gólpasszt kiosztó Nyikita Kucserov volt a legeredményesebb. Az orosz csatár 84 pontjával vezeti a ponttáblázatot.

A Chicago Blackhawks egymás után hetedszer győzött,

ezúttal 5-2-vel kerekedett a Detroit Red Wings csapata fölé. Jelenleg a Chicagóé a leghosszabb győzelmi széria a ligában. A csapat legjobbja, Patrick Kane 14. egymás utáni mérkőzésén szerzett pontot.

A St. Louis Blues Vlagyimir Taraszenko mesterhármasának is köszönhetően verte hosszabbításban a Nashville Predatorst, ezzel feljött a nyugati főcsoport hetedik, rájátszást érő helyére.

Eredmények:
New York Rangers-Toronto Maple Leafs 4-1
Florida Panthers-Tampa Bay Lightning 2-5
Chicago Blackhawks-Detroit Red Wings 5-2
Nashville Predators-St. Louis Blues 4-5, hosszabbítás után
Boston Bruins-Colorado Avalanche 2-1, hosszabbítás után
Buffalo Sabres-Winnipeg Jets 1-3
New Jersey Devils-Carolina Hurricanes 3-2
New York Islanders-Minnesota Wild 2-1