Társoldalunk:

LeBronék nyerték az All-Start, de Steph Curry zsákolása vitte el a show-t

2019.02.18. 09:03

LeBron James csapata 178-164-re legyőzte Giannis Antetokounmpo csapatát az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) vasárnapi All Star-gáláján.

A rendezvényt 2018 után másodjára rendezték a hagyományos kelet-nyugat felosztás helyett úgy, hogy a két legtöbb szavazatot kapott játékos állította össze a keretet. A tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is a liga legnagyobb sztárja, a Los Angeles Lakersben játszó LeBron James csapata nyert.

LeBronék 16 pontos hátrányban voltak az első negyed után, de még a harmadikban is 18-cal vezetett Antetokounmpo "válogatottja", innen fordított James csapata, amely jóvoltából a szurkolók még egyszer átélhették a Miamiban legendássá vált Wade-James összjátékot.

Wade mellett egy másik "öreget", Dirk Nowitzkit is betett a gálára Adam Silver komisszár, aki négy perc alatt háromból három triplát bedobott. Egymás után kettőt is.

A vesztes csapat egyik legnagyobb sztárja, a kétszeres MVP Steph Curry hazatért Charlotte-ba, ott nőtt fel ugyanis. A meccs végén övé volt az utolsó szó, elképesztő zsákolást mutatott be.

Az NBA idei legértékesebb játékosának (MVP) járó díjat a győztes csapatban 31 pontig jutó Kevin Durant kapta. A Golden State Warriors kiscsatára 2014 után másodjára szerezte meg ezt a címet.