Társoldalunk:

Centiken múlt, hogy a helyén maradt a pályaszéli riporter feje - videó

2019.02.19. 08:45

Egy pályaszéli riporter munkájának szépsége egyben a legnagyobb veszély is. Közel van a „csatatérhez”, mindent jobban lát, de amikor lankad a figyelme, kellemetlen meglepetés is érheti. A jégkorongra ez hatványozottan igaz.

Az NHL listavezetője, a Tampa Bay Lightning columbusi vendégszereplését az Egyesült Államokban országos adó közvetítette, méghozzá az NBC. A csatorna általában az egyébként iszonyatosan megosztó Pierre McGuire-t alkalmazza pályaszéli riporterként, aki a két kispad között álldogál, nézi a meccset, néha elkapja 1-2 szóra az edzőket, játékosokat. Deréktól felfelé nem védi semmi, így ha arra repül egy korong, nagyon ébernek kell lennie. Ha nem az, akkor csak a szerencsében bízhat, mint legutóbb, amikor centiken múlt, hogy nem találta fejbe a pakk. 

Az biztos, hogy rendkívül fájt volna, sőt, nagyobb baj is történhetett volna. 2002-ben egy Columbus-Calgary mérkőzésen egy kivágódó korong fejbe találta a 14. születésnapjára hokijegyet kapó Brittanie Cecilt, aki két nappal később a kórházban belehalt sérüléseibe. Azóta világszerte minden hokipályán kötelezővé tették a kapuk mögötti védőhálót.

Hatalmas szerencse, hogy McGuire fejét elkerült a pakk, ami végül a kamerába csapódott. Érdemes megnézni a Tampa védőjének, Dan Girardinak az arcára kiülő pánikot.