A cipő is leszakadt a lábáról, megsérült az amerikai kosarastehetség

North Carolina v Duke GettyImageRank2 SPORT men's college basketball BASKETBALL
Zion Williamson szétszakadt cipője
Vágólapra másolva!
36 másodpercig bírta a kosárlabda világának legnagyobb tehetségének tartott Zion Williamson cipője az egyetemi bajnokságban. Zion térde kifordult a baleset következtében, a Duke pedig majdnem 10 ezer néző előtt 88-72-re kikapott a North Carolinától.

Hogy Zion Williamson mekkora sztár már most is, azt jelzi, hogy kilátogatott a meccsre a korábbi amerikai elnök, Barack Obama is, de alig 40 másodpercet csodálhatta a közönség a "genetikai csodát".

Még novemberben írtunk róla bővebben:

Egy szörnyeteg, aki rászabadult Amerikára

A sportok világában a szupertehetséges fiatalokra mindig óriási nyomás nehezedik. Akarva-akaratlanul is kikiáltják őket a követező X-nek vagy Y-nak, és rögtön hatalmas reményeket fűznek hozzájuk. Amerikában ez hatványozottan igaz, rengeteg a példa. LeBron James volt az „új Jordan", Sidney Crosby az „új Gretzky", aztán az idő eldönti, hogy ezek a párhuzamok megállják-e a helyüket.

Mint tudjuk, a negatív reklám is reklám, azóta szinte mindenki arról a pár Nike-ról beszél.

Zion Williamson szétszakadt cipője Forrás: AFP/2019 Getty Images/Streeter Lecka

A Duke edzője, Mike Krzyzewski később elmondta, a jobb térde fordult ki a játékosnak, de egyelőre nem tudni, mennyire súlyos a sérülés. Az biztos, hogy a bal cipő csúszott ki alóla, ezért próbált a jobb lába egyensúlyt találni, ami a sérüléshez vezetett.

LeBron James is jobbulást kívánt: