Első meccsén gólt lőtt új csapatában, majd eltörte a karját - videó

Dallas Stars v Chicago Blackhawks GettyImageRank2 SPORT ICE HOCKEY national hockey league
CHICAGO, ILLINOIS - FEBRUARY 24: Mats Zuccarello #36 of the Dallas Stars passes under pressure from Duncan Keith #2 of the Chicago Blackhawks at the United Center on February 24, 2019 in Chicago, Illinois. Jonathan Daniel/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Felemásra sikerült a bemutatkozása az NHL-ben szereplő Dallas Stars új szerzeményének, Mats Zuccarellónak, aki egy góllal, egy gólpasszal és egy törött karral debütált csapatában.

A norvég ász 509 mérkőzést játszott eddig az NHL-ben, mindet a New York Rangers színeiben, amely viszont két feltételes draftjogért eladta a Dallasnak. Zuccarello Chicagóban csatlakozott új együtteséhez, ahol a Blackhawks ellen léptek pályára, a "Hobbit" pedig már az első harmadban kiosztott egy gólpasszt, a másodikban pedig be is talált.

A dallasi öröm azonban nem tartott sokáig, a szélső ugyanis megsérült egy lövésblokkolásnál, az első hírek szerint pedig eltört a karja, és körülbelül egy hónapot ki kell hagynia.

Korábbi klubja remek meccset játszott a címvédő Washington Capitals ellen, a rendes játékidő 5-5-re végződött, a ráadásban az orosz Jevgenyij Kuznyecov szerezte meg a győzelmet a bajnoknak.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

A San José Sharks Detroitban lépett pályára és nyert 5-3-ra a csapatkapitány Joe Pavelski mesterhármasának köszönhetően, aki a találkozó utolsó három gólját szerezte.

A Red Wings harmadik találatát a svéd Gustav Nyquist szerezte, akit a mérkőzés után azonnal "megvett" a San José, így a Sharksban folytatja pályafutását.

Eredmények:
Washington Capitals-New York Rangers 6-5, hosszabbítás után
Chicago Blackhawks-Dallas Stars 3-4
Detroit Red Wings-San José Sharks 3-5
Minnesota Wild-St. Louis Blues 2-1, hosszabbítás után
Ottawa Senators-Calgary Flames 1-2
Arizona Coyotes-Winnipeg Jets 4-1