Óriási ligarekordot állított be a Tampa Bay

Tampa Bay Lightning v Columbus Blue Jackets GettyImageRank2 hockey SPORT ICE HOCKEY national hockey league sports athelete nhl
COLUMBUS, OH - FEBRUARY 18: Brayden Point #21 of the Tampa Bay Lightning is congratulated by Nikita Kucherov #86 after scoring a goal during the third period of the game agains the Columbus Blue Jackets on February 18, 2019 at Nationwide Arena in Columbus, Ohio. Tampa Bay defeated Columbus 5-1. Kirk Irwin/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az Arizona Coyotes 3-1-re győzött a vendég Detroit ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján.

A hazaiak sorozatban hatodik mérkőzésüket nyerték, amire hét éve nem volt példa.

Újra nyerni tudott az előző fordulóban Bostonban vereséget szenvedő Tampa Bay is. A listavezető a második csapat a liga történetében, amelyik 50 győzelmet tudott szerezni első 66 mérkőzése alatt. Ezt a rekordot csak a Detroit Red Wings mondhatta el magáról az 1995-'96-os szezonból.

Fordulatos és gólzáporos mérkőzésen nyert a Los Angeles Kings Chicagóban. A vendégek az első harmadban már 3-0-ra is vezettek, de a második játékrész 7. percében már 3-3 volt az állás. Ekkor újra a Kingsen volt a sor, és ők újra ütöttek három gólt - és miután a harmadik harmadot nem követte negyedik, ez maradt a meccs vége.

A Pittsburgh Penguins már a 21. másodpercben vezetett Sidney Crosby góljával. A gólja mellett három gólpasszal záró kanadai csatárnak ez volt a 440. gólja a Penguins színeiben, amivel megelőzte a klub örökranglistáján Jaromír Jágrt, és már csak a 690 gólt szerző Mario Lemieux van előtte.

Eredmények:
Columbus Blue Jackets-Edmonton Oilers 0-4
Los Angeles Kings-Chicago Blackhawks 6-3
Toronto Maple Leafs-Buffalo Sabres 5-2
Florida Panthers-Carolina Hurricanes 3-4
Boston Bruins-New Jersey Devils 1-0
Montréal Canadiens-Pittsburgh Penguins 5-1
Tampa Bay Lightning-Ottawa Senators 5-1
St. Louis Blues-Dallas Stars 1-4
Arizona Coyotes-Detroit Red Wings 3-1
Calgary Flames-Minnesota Wild 2-4