Megszakadt az Anaheim rossz sorozata, Fleury megint hibátlanul zárt

Colorado Avalanche v Anaheim Ducks GettyImageRank1 SPORT ICE HOCKEY national hockey league bestof topix
ANAHEIM, CALIFORNIA - MARCH 03: Jakob Silfverberg #33 of the Anaheim Ducks takes a shot on goal during the first period against the Colorado Avalanche at Honda Center on March 03, 2019 in Anaheim, California. The goal was Silfverberg's 100th as a Duck. Katharine Lotze/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az Anaheim Ducks 2-1-re győzött a vendég Colorado Avalanche ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján.

A hazai csapat öt elvesztett találkozó után tudott újra nyerni. A Ducks mindössze háromszor győzött előző tizenhárom otthoni összecsapásán, aminek eredményeként 2012 óta először maradhat le a rájátszásról. Az Anaheimben Jakob Silfverberg - aki szombaton öt évvel hosszabbította meg szerződését - góllal és gólpasszal döntő érdemeket szerzett a sikerből.

A címvédő Washington szétlövés után kerekedett a házigazda New York Rangers fölé. A Capitals a mérkőzést és a büntetőpárbajt is 3-2-re nyerte meg, utóbbiban a negyedik párt követően Alekszandr Ovecskin találata döntött. A Rangers kapusa, Alekszandr Georgijev 37 lövést hárított, 20 alkalommal a második harmadban. A 23 éves Georgijev a liga első bolgár játékosa, de a sportági alapokkal már Oroszországban ismerkedett meg, és szerzett az orosz korosztályos válogatott tagjaként 2016-ban junior vb-n ezüstérmet.

Marc-Andre Fleury ezúttal 19 védett lövéssel zárt hibátlanul - egy nappal korábban az Anaheim ellen ehhez 34 lövést kellett hárítania -, csapata, a Vegas Golden Knights pedig sorozatban a negyedik győzelmét aratta. Fleurynek ez volt az 56. hibátlan mérkőzése NHL-karrierje során. A vesztes vancouveri vendégcsapat svéd kapusa, Jacob Markström 45 alkalommal hárított.

A San Jose Sharks otthon, a Winnipeg Jets idegenben nyert úgy, hogy a záró harmadot 2-2-ről kezdte, és abban 3-0-ra bizonyult jobbnak ellenfelénél - utóbbiban Blake Wheeler négyszer volt eredményes -, a Chicagónál, illetve a Columbusnál.

Egymást követő hét vereség után nyert az Ottawa, amely a Florida vendégeként győzött 3-2-re.

A negyedik sorozatot követően dőlt el a szétlövés Minnesotában, a Wild ott 2-1-re, a mérkőzésen pedig 3-2-re maradt alul a Nashville Predatorsszal szemben.

Eredmények:
New York Rangers-Washington Capitals 2-3, szétlövés után
New York Islanders-Philadelphia Flyers 1-4
Vegas Golden Knights-Vancouver Canucks 3-0
Anaheim Ducks-Colorado Avalanche 2-1
Florida Panthers-Ottawa Senators1 2-3
Columbus Blue Jackets-Winnipeg Jets 2-5
Minnesota Wild-Nashville Predators 2-3, szétlövés után
San José Sharks-Chicago Blackhawks 5-2