NHL: a Pittsburgh véget vetett a Boston remek sorozatának

Pittsburgh Penguins v Colorado Avalanche GettyImageRank2
DENVER, CO - NOVEMBER 28: Sidney Crosby #87 of the Pittsburgh Penguins and his teammates celebrate his first goal against the Colorado Avalanche in the second period at the Pepsi Center on November 28, 2018 in Denver, Colorado. Matthew Stockman/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Pittsburgh Penguins 4-2-re nyert a vendég Boston Bruins ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) vasárnapi játéknapján.

A hazai csapat győzelmével véget vetett a Bruins 19 mérkőzésből álló pontszerző sorozatának. A Boston január óta nem kapott ki a rendes játékidőben, korábban csak az 1940/41-es szezonban produkált jobb szériát, amikor 23 egymást követő összecsapáson is pontokat gyűjtött.

Sorozatban hetedik összecsapását nyerte meg a címvédő Washington, amely házigazdaként 3-1-re kerekedett a Winnipeg fölé. Pedig a Jets végig aktívabb támadójátékot mutatott a mérkőzésen - a vendégek 34 lövésével szemben a hazaiak 17 alkalommal veszélyeztettek -, de a Capitals kapusát, Pheonix Copleyt csak egyszer késztették megadásra.

Michael Frolik négy gólpasszával, míg Matthew Tkachuk NHL-karrierje első mesterhármasával döntő érdemeket szerzett a Calgary győzelmében, amely 6-3-ra bizonyult jobbnak a vendég Vegas Golden Knights csapatánál. Így mindkét együttesnek véget ért egy sorozata: a Flames négy vereség után nyert, a Golden Knights hat sikert követően kapott ki.

A Los Angeles Kings 3-2-re diadalmaskodott az Anaheim otthonában úgy, hogy már a 17. percben 1-3 volt az állás. A Kings három vereség után tudott újra győzni.

A védő Josh Brown és a csatár Dryden Hunt is NHL-pályafutása első gólját szerezte - előbbinek ez a 24., utóbbinak a 33. mérkőzése volt -, csapatuk, a Florida 6-1-re győzte le a Detroitot, és egymás után harmadszor bizonyult jobbnak a Red Wingsnél.

Eredmények:

Florida Panthers-Detroit Red Wings 6-1
Washington Capitals-Winnipeg Jets 3-1
Pittsburgh Penguins-Boston Bruins 4-2
Calgary Flames-Vegas Golden Knights 6-3
Anaheim Ducks-Los Angeles Kings 2-3