Társoldalunk:

Csapatot vált a Super Bowl-győztes irányító

2019.03.12. 16:43

Csapatot vált a Super Bowl-győztes irányító, Nick Foles, aki Philadelphiából Jacksonville-be teszi át székhelyét a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL).

A 30 éves játékos négy évre 88 millió dollárért ír alá, ebből 50,125 milliót garantáltan megkap, de különböző bónuszokkal és ösztönzőkkel akár 102 milliót is kereshet.

Foles érkezésével szinte biztos, hogy a Jacksonville Jaguars elküldi eddigi kezdő irányítóját, Blake Bortles-t, aki hétfőn egymilliós bónuszt kapna, amennyiben akkor még a keretben lenne.

Nick Foles távozik a Philadelphia Eagles együttesétőlForrás: AFP/2018 Getty Images/Tim Bradbury

Foles csak Carson Wentz elsőszámú cseréje volt a Philadelphia Eagles csapatánál, de mivel utóbbi megsérült a 2017-es idényben, így Foles vezette a rájátszásban a Sasokat, akik remek teljesítményével - a Super Bowl legértékesebb játékosának választották - megnyerték a nagydöntőt. Az előző szezonban Foles szintén sérülés miatt vette át az irányítást, ezúttal vezetésével egy kört vett sikerrel az Eagles, a másodikban kikapott.

A szerződés szerdán, az új ligaév kezdetén válik hivatalossá, mert Foles szerződésének lejártával akkor lesz szabadügynök.