Társoldalunk:

Borzalmasan összeégett otthon a vb-bronzérmes játékos - fotó

2019.03.13. 10:49

Súlyos égési sérüléseket szenvedett a korábbi jégkorongozó, Kristian Huselius. A 40 éves egykori játékossal otthon történt a baleset.

Huselius 10 szezont játszott az észak-amerikai profi hokiligában (NHL), megfordult a Florida Panthersnél, a Calgary Flamesnél a Columbus Blue Jacketsnél, a svéd válogatottal pedig kétszer nyert világbajnoki bronzérmet. 2013-ban vonult vissza, azóta Stockholmban él.

Itt történt vele a baleset is. Tüzet szeretett volna rakni a kandallójában, amely kigyulladt, rengeteg gyújtóanyag került a korábbi játékosra, aki lángra kapott.

„A vállam és az arcom is lángolt, azonnal eldobtam magam, és próbáltam eloltani a tüzet úgy, ahogy a filmekben láttam, hemperegve. Annyi lélekjelenlétem még maradt, hogy hívtam a mentőket, és kinyitottam nekik előre az ajtót, aztán elájultam” – idézte fel a szörnyű pillanatokat Huselius.

Kristian Huselius – bár nem látszik – a körülményekhez képest jól vanForrás: Kristian Huselius

Azonnal kórházba szállították, ahol stabilizálták az állapotát. Az első diagnózisok szerint az arcán helyrejönnek majd a sérülések, csak néhány sebhelye fog maradni, viszont a vállán teljesen elhaltak a bőrszövetek, és átültetésre lesz szüksége. Huselius ennek ellenére is pozitív maradt:

40 évesen annak is örülök most, hogy élek. Hálás vagyok az orvosoknak, hogy mindent megtesznek értem, és hogy a körülményekhez képest könnyebb sérülésekkel megúsztam a dolgot.