NHL: Tavares mesternégyesével győzött a Toronto

Toronto Maple Leafs v Dallas Stars GettyImageRank2 SPORT ICE HOCKEY National Hockey League
John Tavarest köszöntik a többiek
Vágólapra másolva!
A Toronto Maple Leafs 7-5-re győzte le a vendég Florida Pantherst az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) hétfői játéknapján.

A Maple Leafsben John Tavares karrierje során először négy gólt szerzett egy mérkőzésen.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

An @enterprise hatty wasn't enough — JT added a fourth.

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

A keleti főcsoport rangadóján a ligaelső Tampa Bay 2-4-ről az utolsó harmadban fordított a második helyezett Boston ellen. A hazaiak győztes találatát Anthony Cirelli a mérkőzés vége előtt 53 másodperccel szerezte. A Lightning az 59. sikerét aratta az alapszakaszban, és a hátralévő öt mérkőzésén hármat kell még megnyernie ahhoz, hogy beállítsa a Detroit Red Wings 1995/96-os csúcsát.

A Dallas a második harmadban kevesebb, mint öt perc alatt három gólt lőtt, majd az 51. percben már néggyel vezetett, a házigazda Winnipeg számára innen nem is volt visszaút. A Starsban Radek Faksa és Tyler Seguin is két gólt szerzett.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Here's rooking at you, Bishop.

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

A Dallashoz hasonlóan Pittsburgh is vendégként győzött 5-2-re, a New York Rangers hiába vezetett 2-0-ra, onnantól kezdve csak a Penguins játékosai voltak eredményesek, az elsőéves lett Teodors Blueger két alkalommal talált be. Csapattársa, a kapus Matt Murray 33 lövést védett, a Rangers ellen sorozatban hatodszor volt a győztes csapat tagja.
Ryan Johansen 5. percben lőtt gólja döntött Minnesotában, ahol a Nashville a Wild fölé kerekedett. A Predators kapusa, Juuse Saros 29 lövést hárított, és a szezonban harmadszor kapott gól nélkül zárt.
Sorozatban a negyedik győzelmét aratta a St. Louis Blues - mindet házigazdaként érte el -, amely ezúttal Zach Sanford (gól és gólpassz) és Jordan Binnington (24 védés) vezérletével bizonyult jobbnak a vendég Vegas Golden Knightsnál.

Egymást követő harmadik győzelmét aratta a nyugati főcsoportban utolsó helyezett Los Angeles Kings,

amely vendégként nullázta le a főcsoportot vezető Calgaryt. Derek Forbort az első percben szerezte a Kings vezető találatát, majd a vendégek a záró felvonásban négy perc alatt két góllal biztosították be győzelmüket. A Los Angeles-i gárda kapusa, Jack Campbell 42 védést mutatott be és shutouttal zárt.
San Joséban a Detroit szerzett vezetést az első percben - Dylan Larkinnak köszönhetően -, majd a harmadik harmad közepén 3-0-ra meglépett.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Larkin Leg Kick™

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

A házigazdák ezt követően hátrányukból két gólt ledolgoztak ugyan, de egyenlíteni már nem tudtak. Jonathan Bernier 39 védéssel járult hozzá a Red Wings győzelméhez. A Sharks sorozatban hatodszor maradt alul, ez legutóbb 2017 márciusában fordult elő az együttessel.
Cory Schneider az egyéni szezonrekordot jelentő 45 védéssel járult hozzá a New Jersey Devils 3-1-es sikeréhez. A 33 éves kapusnak jól megy a védés a Buffalo Sabres ellen: a februári meccsükkel együtt a két győztes találkozójukon 81 lövésből 79-szer védett.

Eredmények:
Toronto Maple Leafs-Florida Panthers 7-5
New Jersey Devils-Buffalo Sabres 3-1
New York Rangers-Pittsburgh Penguins 2-5
Tampa Bay Lightning-Boston Bruins 5-4
Minnesota Wild-Nashville Predators 0-1
St. Louis Blues-Vegas Golden Knights 3-1
Winnipeg Jets-Dallas Stars 2-5
Calgary Flames-Los Angeles Kings 0-3
San Jose Sharks-Detroit Red Wings 2-3