A sportág legnagyobb sztárja egy mesefilm miatt nem megy a vb-re

United States v Brazil - Men's Exhibition Game GettyImageRank2 SPORT HORIZONTAL Waist Up BASKETBALL USA Brazil Washington DC The Olympic Games EXHIBITION Dribbling Men Capital Cities LeBron James Anderson Varejao NBA Verizon Center 2012 Summer Olympics -
LeBron James nem lesz ott az idei világbajnokságon
Vágólapra másolva!
LeBron James bejelentette, idén nyáron nem szerepel a kosárlabda-világbajnokságon, de nem zárta ki, hogy jövőre az amerikai válogatott rendelkezésére áll a tokiói olimpián.

"Nagyon kedvelem Gregg Popovich szövetségi kapitányt, de ez nem a megfelelő nyár a számomra" – mondta hétfőn a Los Angeles Lakers szupersztárja, aki többek között azért nem utazik a kínai vb-re, mert Space Jam 2 című film forgatásán vesz részt. "Az olimpia attól függ, hogy érzem magam, de nagyon szeretem az ötkarikás játékokat".

A 34 éves kosaras tavaly igazolt a kaliforniai csapathoz, de első idénye nem sikerült jól, ugyanis a Lakers sorozatban hatodszor is lemaradt a rájátszásról az NBA-ben. Az alapszakasz hátralévő mérkőzésein James már nem lép pályára, hogy kikúrálhassa ágyéksérülését, s a következő idényre teljes értékű legyen.

James eddig három olimpián vett részt: a 2008-as, pekingi és a 2012-es, londoni játékokon aranyérmes volt, míg 2004-ben, Athénban bronzérmet nyert.