Az újonc egy csodakosárral intézte el a ligaelsőt

Horizontal BASKETBALL
(FILES) In this file photo Trae Young #11 of the Atlanta Hawks reacts after hitting a three-point basket against the Memphis Grizzlies at State Farm Arena on March 13, 2019 in Atlanta, Georgia. - Rookie Trae Young drained a buzzer-beating basket to give the Atlanta Hawks a 136-135 NBA overtime victory on Sunday March 31, 2019 over a depleted Milwaukee Bucks team. (Photo by Kevin C. Cox / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)
Vágólapra másolva!
Súlyos vereséget szenvedett a Keleti főcsoportban rájátszásért küzdő Charlotte Hornets a címvédő és újra nyugati elsőségre pályázó Golden State Warriors otthonában az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) vasárnapi játéknapján.

A bajnokcsapat sikerével sorozatban az ötödik idényben megnyerte csoportját, a gárda két tripla specialistája, Klay Thompson hatszor, Stephen Curry pedig ötször talált be a hárompontos vonalon kívülről.

Az Atlanta Hawks hazai pályán hosszabbításban győzte le a ligaleső, ugyanakkor két legjobbját Jannisz Antetokunmpót és Khris Middletont nélkülöző Milwaukee Bucksot: a találkozót az újonc Trae Young dudaszós kosara döntötte el. A 20 éves irányító úgy lett a mérkőzés hőse, hogy a második félidőben mind a hét, a ráadásban pedig az első két mezőnykísérletét elrontotta.

Az All Star-gála óta továbbra sem megy igazán az Oklahoma City Thundernek, amely ezúttal óriási meglepetésre hazai pályán kapott ki a legjobbjait nélkülöző Dallas Maverickstől, amely legutóbbi 20 találkozóján mindössze a harmadik sikerét aratta. Russell Westbrook 25 pontjával, 11 lepattanójával és 11 gólpasszával hiába szerezte meg 30. tripla dupláját a szezonban. Az OKC a pihenő hétvége óta 7/13-mal áll.

Folytatta remek sorozatát a Los Angeles Clippers, amely a vendég Memphis Grizzliest győzte le, ezzel legutóbb 15 meccséből a 13-at megnyert.

Eredmények:
Atlanta Hawks-Milwaukee Bucks 136-135 - hosszabbítás után
Oklahoma City Thunder-Dallas Mavericks 103-106
New Orleans Pelicans-Los Angeles Lakers 102-130
San Antonio Spurs-Sacramento Kings 106-113
Denver Nuggets-Washington Wizards 90-95
Golden State Warriors-Charlotte Hornets 137-90
Los Angeles Clippers-Memphis Grizzlies 113-96