NHL: a Calgary megnyerte a nyugati főcsoportot

New York Rangers v Calgary Flames GettyImageRank2 sports PROFESSIONAL arena
CALGARY, AB - MARCH 15: Matthew Tkachuk #19 of the Calgary Flames celebrates with the bench after scoring against the New York Rangers during an NHL game at Scotiabank Saddledome on March 15, 2019 in Calgary, Alberta, Canada. Derek Leung/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Calgary Flames 5-3-ra nyert a San Jose Sharks otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) vasárnapi játéknapján, így három fordulóval az alapszakasz vége előtt bebiztosította első helyét a nyugati főcsoportban.

A Flames az első harmadban 75 másodperc alatt háromszor is betalált, majd a 38. percben már 4-1-re vezetett, s előnyéből aztán két gólt megőrzött a végéig. A Calgary 29 év szünet után zárt ismét főcsoportja első helyén. Anthony Mantha pályafutása első mesterhármasát érte el, és döntő érdemeket szerzett abban, hogy a Detroit fordulatos találkozón jobbnak bizonyult a Bostonnál. A Red Wings az első harmadban 2-0-ra elhúzott, majd a Bruins a második játékrész végére 3-2-re fordított. A záró felvonás ismét a házigazdáké volt, akik a 4-0-s etappal háromgólos győzelmet arattak. A Detroit sorozatban az ötödik győzelmét érte el.

Az Arizonában Darcy Kuemper 39 védéssel, kapott gól nélkül, míg Josh Archibald három ponttal (két gól, egy gólpassz) zárt, így kulcsszerepük volt a vendég Minnesota 4-0-s legyőzésében.
A Columbus a Buffalo otthonában nyert 4-0-ra, a Blue Jackets a 3-0-s első harmaddal nyugodt alapot teremtett a folytatásra. Szergej Bobrovszkij 38 védéssel zárt "shutouttal", ebben a szezonban már kilencedszer, amellyel ranglistavezető a kapusoknál ebben a mutatóban. A Columbus egymást követő ötödik győzelmét aratta - a harmadikat vendégként -, míg a Sabres sorozatban a hetedik vereségét szenvedte el.

A Pittsburgh negyedik sora öt pontot termelt, a Penguins házigazdaként 3-1-re legyőzte a Carolinát. Matt Murray 38 lövésből 37-et hárított a Hurricanes ellen. Alekszandr Georgijev, a Rangers hálóőre a szezonban másodszor végzett kapott gól nélkül, a Philadelphia otthonában ehhez 29 lövést kellett hatástalanítania. A Flyers utóbbi tíz mérkőzésén hétszer szenvedett vereséget, ebből négyszer otthon kapott ki.

Eredmények:
San Jose Sharks-Calgary Flames 3-5
Detroit Red Wings-Boston Bruins 6-3
Arizona Coyotes-Minnesota Wild 4-0
Buffalo Sabres-Columbus Blue Jackets 0-4
Pittsburgh Penguins-Carolina Hurricanes 3-1
Philadelphia Flyers-New York Rangers 0-3