Élethosszig tartó szerződést kapott a legendás edző

Auburn v Kentucky GettyImageRank3 BASKETBALL
KANSAS CITY, MISSOURI - MARCH 31: Head coach John Calipari of the Kentucky Wildcats reacts to a play against the Auburn Tigers during the 2019 NCAA Basketball Tournament Midwest Regional at Sprint Center on March 31, 2019 in Kansas City, Missouri. Christian Petersen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az amerikai egyetemi bajnokságban (NCAA) szereplő Kentucky Egyetem kosárlabda-csapatának edzője, John Calipari nem mindennapi szerződéshosszabbítást írt alá. A szervezet élethosszig tartó megállapodást ajánlott neki, amit ő a hírek szerint természetesen elfogadott.

Calipari már így is a legjobban fizetett kosárlabdaedző az NCAA-ben, becslések szerint évi 9,2 millió dollárt (2,6 milliárt forintot) keres, ráadásul 2024-ig tart a jelenleg is érvényes szerződése.

A 60 éves szakembert megkörnyékezte a kaliforniai UCLA Egyetem, ahonnan hat évre 48 milliót kapott volna, erre licitált a Kentucky egy életre szóló kontraktussal. A tréner 2009 óta irányítja a kosárcsapatot, amellyel 305-71-es győzelem-vereség mérleget ért el, 2012-ben pedig megnyerte a bajnokságot.

John Caliparit csak a Kentucky Egyetem érdekli Forrás: AFP/2019 Getty Images/Tim Bradbury

Nemcsak rivális egyetemek, hanem NBA-csapatok is szerették volna elcsábítani, de Calipari és a Kentucky neve szinte egybeforrt, és ez így is marad. Az "örökös" megállapodás magában foglalja azt is, hogy ha szeretne felhagyni az edzősködéssel, akkor a Kentucky akármilyen tanácsadói, vagy nagyköveti posztot ad neki, természetesen további juttatásokkal együtt.