Társoldalunk:

Lemondott Magic Johnson a Los Angeles Lakers elnöki posztjáról

2019.04.10. 09:16

Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) jelenlegi legnagyobb sztárjának, LeBron Jamesnek az együttese körül áll a bál. A Los Angeles Lakers nem jutott be a bajnokság rájátszásában, folyamatosan találgatások zajlanak az odaigazolni vágyó sztárokról és edző személyéről. A csapat korábbi legendája, jelenlegi elnöke Magic Johnson megunta az klubnál tapasztalható állapotokat és az alapszakasz utolsó mérkőzését követően lemondott.

Magic Johnson 2017 elején lett a Los Angeles Lakers elnöke. A hivatalba lépése óta folyamatosan megkérdőjelezhető volt a munkássága, de az ő jelentős közreműködésének köszönhetően igazolt 2018 nyarán LeBron James az aranysárga-lilákhoz, amivel elcsendesítette a kritikusait. Hiába szerződtette a liga legnagyobb sztárját, nem sikerült mellé megfelelő társakat találni mellé, ami eredménytelenséget okozott.

Magic Johnson játékosként ötszörös bajnok a Los Angeles Lakers csapatávalForrás: AFP/2017 Getty Images/Robert Laberge

A klubnál akkor mérgesedett el a helyzet, amikor biztossá vált, hogy nem juthatnak be a rájátszásba. Állítólag már nem voltak beszélő viszonyban edző Luke Waltonnal, emellett az általános igazgatóval és a csapat tulajdonosával is folyamatosan feszült volt a kapcsolata.
Egyszerűen annyi az oka, hogy boldogabbnak éreztem magam, amikor nem voltam a Lakers elnöke - mondta az 59 éves sportvezető, aki játékosként öt bajnoki címet nyert az együttessel. Hozzátette, hogy sokan hátba szúrták, és folyamatosan sugdolóztak körülötte.

Johnson távozása után izgalmas nyár elé néz a kaliforniai csapat: LeBron James szerződését meg kellene újítani és olyan sztárokat kellene igazolni, akikkel újra a rájátszásért küzdhetnek.